HVALPSUND: I ldag åbnede turistinfohytten på Havnepladsen i Hvalpsund til sin 27. sæson.

Åbningen blev markeret ved at formand for Den Frivillige Turistgruppe, Leif Jensen, leder af turistinfohytten Bodil Nymark og nyt medlem af Den Frivillige Turistgruppen Lars Andresen hejste de 3 flag, der sommeren igennem vejrer ved turistinfohytten på Havnepladsen og viser at der er hjælp at få for egnens besøgende.    

Infohytten hører blandt de efterhånden få bemandede turistinformationer i sommerlandet. I Himmerland findes de efterhånden kun i Hvalpsund og Øster Hurup. Ellers må man betjene sig selv med turistinformationer på nettet eller på de såkaldte ”self-service” steder med brochurer -der trods alt stadig findes.

Muligheden for at spørge
Men her får man altså ikke de ekstra tips og gode råd – og ikke mindst muligheden for at spørge, som en personlig betjening giver.

-Om vi vil det eller ej, så kommer elektronik aldrig til at give samme imødekommenhed og føling af god service, som hvis man står overfor et menneske, siger Bodil Nymark, selvom hun alligevel afslører, at turistinfoskærmen på hytten, opsat af Destination Himmerland, er den mest benyttede i hele Himmerland.

Hun vil frem til udgangen af august stå for bemandingen af turistinfohytten på tirsdage, onsdage, torsdage og fredage. De øvrige tre dage i ugen er det Den Frivillige Turistgruppe der træder til.


Bodil Nymark leder Turisthytten i Hvalpsund

Mange frivillige træder til
I år er det 16 frivillige, der stiller sig til rådighed og har 1-2 vagter i løbet af sæsonen.

Blandt dem er det nye medlem Lars Andresen, som mange kender som byrådsmedlem, men ikke mindst er borger i Hvalpsund og meget involveret i sin hjemby

-Jeg glæder mig faktisk til at tage min vagt i turistinfohytten og hjælpe de besøgende videre til gode oplevelser her i området. Vi har så meget at byde på, siger Lars Andresen.        

Fyldt med info og brochurer
At egnen har meget at byde på afspejler udvalget at brochurer i Turist infohytten. 

-Man skal bare nævne hvilke interesser man har og hvad man søger, så er vi klar med masser at tips og råd, siger Bodil Nymark, der den seneste tid har lagt et stort arbejde i at skaffe de mange turistbrochurer til huse.       

- Og ja, de fylder meget, men vi har sandelig også mange skønne turiststeder at henvise til. Og ikke at forglemme den pragtfylde natur vi er omgivet af, som kan tages til fods eller på cykel.

Men Limfjorden lokker naturligvis også. Så hvis man som barn kan lokkes med lidt krabbefangst, så udlåner infohytten gerne tøjklemme og spand til dette formål.

Velkomstfolder tjener flere formål
Den Frivillige Turistgruppe står ud over turistinfohytten også bag ”Velkommen til Hvalpsund” folderen. Heri annoncerer de forskellige erhvervsdrivende og foreninger der ønsker at støtte initiativet omkring turistinfohytten. Netop overskuddet fra denne folder gjorde, at det for nogle år siden blev muligt at købe en helt ny hytte til turistinformationen og nu til at vedligeholde den.

-Vejviseren ”Velkommen til Hvalpsund” bliver benyttet meget flittigt, når vi skal fortælle om hvad man kan se i Hvalpsund. Det er det mest utrolige man kan vise og fortælle ud fra det lille kort. Det bedste er, når gæsterne giver store roser, samt siger at det er et utroligt godt gennemført initiativ for så lille en by, siger Bodil Nymark.


Fra i år er der udlejning af 8 voksen cykler, 10 padle boards og 3 2-mands kajakker fra Turist infohytten i Hvalpsund. Her ses en stor del af de frivillige, der sommeren igennem bemander turistinfohytten og dermed også står for udlejningen.

Udlejning af cykler, padle boards og kajakker er nyt
Ud over gode tips til området, vil turistinfohytten fra i år også stå for udlejning af cykler, padle boards og kajakker til byens turister. Det er Hvalpsund Borgerforening der har investeret i udstyret, mens det er turistinfohytten der står for udlejningen sommeren igennem.

Derfor var størstedelen af de frivillige, der har vagter i turistinfohytten i løbet af sommeren, også mødt frem i lørdags for at få en fælles instruktion i udlejningsprocedurerne, men også til hvordan man monterer en finne på et padle board og hvordan man indstiller sadlen på en cykel.

Det vil sige, at de frivillige og turistinfohytten nu er godt klædt på til at tage imod sommerens gæster.     

e-max.it: your social media marketing partner