VESTHIMMERLAND: Buderupholm Dambrug ved Støvring er ramt af den smitsomme IHN virus, som betyder at flere Put & Take søer nu er berørt af udbruddet, da de modtager fisk fra dambruget.

Det er ikke sikkert at der er konstateret smitte hos søerne, så lukningen skal ses som forebyggende indtil der er testet for IHN.

Offentligt tilsyn betyder at fisk, produkter eller udstyr ikke må flyttes til eller fra fiskesøer og dambrug med mindre, at virksomheden har fået tilladelse af Fødevarestyrelsen. Det offentlige tilsyn betyder også, at der er restriktioner, hvis man fisker i området.

Gunderup Fiskesø er uheldigvis en af de berørte søer. Det samme er Vesthimmerlands Put & Take i Søttrup ved Hornum. Begge fiskesøer har på deres respektive facebooksider meldt ud, at de er midlertidigt lukket.

-Det er en kæmpe mavepuster for os, lyder det fra Gunderup Fiskesø, så vi håber I vil støtte op omkring vores butik og webshop imens.

Begge fiskesøer gør opmærksom på at IHN virus ikke farlig for mennesker, og det endnu heller ikke er konstateret at der er virus i søerne. Fødevarestyrelsen navigerer udelukkende ud fra  et forsigtighedsprincip og har derfor lukket søerne ned indtil prøver er gennemanalyseret.

Fiskegården Hvalpsund og Volstrup Fiskepark har en anden leverandør af fisk, og er derfor ikke lukket ned.

Søerne tager alligevel sine forholdsregler. Da IHN virus også kan spredes via fiskegrej og fodtøj, så står der begge steder sprayflasker og fodbad med desinficeringsvæske.

e-max.it: your social media marketing partner