HVALPSUND: Hvalpsund Borgerforening købte i slutningen af sidste år det gamle spejderhus på Illerisørevej i Hvalpsund.

Det gamle spejderhus indgik i en byttehandel med Hvalpsund Genbrug, som er en del Blå Kors, der sidste efterår købte den tidligere sparekassebygning på Sundvej af Den Jyske Sparekasse(i dag Vestjysk Bank). Bytteriet har bestået i at Hvalpsund Genbrugs møbelafdeling er flyttet til Sundvej - og dermed sammen med resten af genbrugsbutikken, mens borgerforeningen har flyttet sit multihus til Illerisørevej 10.

Med flytningen til Illerisørevej har borgerforeningen valgt at omdøbe Multihuset til Borgerhuset.

Blandt de faste lejere af borgerhuset hører Hvalpsund Bogcafe som glæder sig over de større lokaler på Illerisørevej. Bogcafeens hovedaktivitet er udlån af bøger, men der er også læsekreds, strikkecafe og kortklub blandt aktiviteterne. Bogcafeen har ca. 40 faste brugere

Ud over bogcafeen skal medborgerhuset bruges som mødested, klublokale og meget andet. Huset stilles med andre ord til rådighed for alle foreninger i Hvalpsund.

Selve huset er i en god stand, men kan godt kan trænge til en istandsættelse indvendigt.

Borgerforeningen søgte derfor midler fra Landsbypuljen, som Landsbyudvalget i Vesthimmerlands Kommune administrerer.

Herfra er foreningen blevet bevilliget kr. 59.500, som ud over køkkenelementer og bordplade også skal bruges til dørkarme, brædder, lister, gardiner, borde, stole, hårde hvidevarer og en støvsuger, foruden maling, cement m.v.

Arbejdet udføres af borgerforeningen selv og er allerede godt i gang. 


e-max.it: your social media marketing partner