FARSØ: Aars Boligforening ser et potentiale i Farsø, derfor byder boligforeningen nu ind med 28 helt nye familieboliger

De 21 boliger bliver opført i 2-etape af Mortensparken i Farsø midtby. Men nok så interessant vil Aars Boligforening også placere sig i Farsøs nye udstykning, Idunsvej, med 7 nye et-plans  boliger som rækkehus byggeri.


Her i Idunsvej udstykningens nordlige ende placeres det nye rækkehusbyggeri, som det også er udlagt til

Direktør for Aars Boligforening, Brian Larsen fortæller at det gået så godt med boligforeningens første projekt i Farsø, nemlig Mortensparken, at den har mod på mere.

Ganske vist er der fortsat ledige lejemål i Mortensparkens – etape 1, men det afholder os ikke fra at fortsætte projektet med etape 2. Grunden der skal bygges på ejer vi jo allerede, forklarer Brian Larsen.

Mortensparken – etape 2
Etape 2 vil blive opført med to bygninger, hvor det allerede eksisterende elevatortårn - bygget i forbindelse med etape 1, vil blive forbundet med de to nye bygninger. Lejlighederne etableres som 2, 3 og 4 rums boliger, for at give et boligudvalg der favner flere boligønsker.

Etape 2 betyder, at det tidligere autolakererværksted nedrives, og de to nye bygninger placeres langs med Mortensgade.


Sådan ser skitsen ud for etape 2 langs Mortensgade

Rækkehuse til små børnefamilier
-Med rækkehus udbyggelsen på Idunsvej er vi med til at skabe et varieret boligudbud. Det giver god mening, at vi også kan tilbyde familier lejeboliger tæt på skole, pasningsordning og idrætsfaciliteter, siger Brian Larsen og så håber vi også at vi på den måde kan være med til at sætte skub i Farsøs nye boligkvarter.

Rækkehusene etableres som små gennemlyste rækkehuse med tilhørende skur og carport. Rækkehusene etableres som 3-rums boliger som henvender sig til den nystartede familie men som også egner sig til det ældre par, der har solgt parcelhuset, fortæller Brian Larsen videre.


Sådan ser skitsen ud for rækkehusboligerne på Idunsvej

Lytter til byudviklingsplanen
Med opførelsen af de nye boliger mener Aars Boligforening at man lytter til nogle af de vigtigste kriterier i Farsøs’ byudviklingsplan, nemlig at have ”mange varer på hylden” og tiltrække de to målgrupper som Farsø satser på, nemlig børnefamilier og seniorer.

Som før nævnt er Farsø attraktiv for børnefamilier, men ligeså meget for seniorer med det rige foreningsliv, gode indkøbsmuligheder og kulturelle oplevelser.

-Men vigtigt er det også at huske på, at der tale om helt nye boliger opført efter nutidens boligindretning og med lave forbrugsomkostninger, siger Brian Larsen.  

Nu skal byggerierne godkendes
Før at byggerierne kan gå i gang har Aars Boligforening netop indsendt en såkaldt kvoteansøgning til Vesthimmerlands Kommune på de sammenlagt 28 boliger med henblik på at modtage grundkapitalindskud fra kommunen.

Brian Larsen forventer at kvoteansøgningen når økonomiudvalget og byrådet i næste måned. Er man venlig stemt - som det lyder til, så kan den videre proces m.h.t. skema A og skema B behandlinger gå i gang sideløbende med byggetilladelser og byggelicitationer.

Brian Larsen tør endnu ikke give et bud på hvornår de nye boliger står klar til indflytning. Men et godt bud vil være indenfor 2 år.

e-max.it: your social media marketing partner