ALSTRUP: Pinselørdag indvier Vesthimmerlands kommune i samarbejde med en lokal lodsejer, naturdagplejer og naturpædagog en ny Krible Krableskov for 0-6-årige ved Anneksvej 56

Området har også navnet Løghøj.

Det er lodsejerne Jørgen Ørnskov og Mette Fogde, der velvilligt åbner et skovstykke med fantastisk ”hulter til bulter” natur – perfekt indrettet til naturekspeditioner for de mindste.

Familien siger selv: - Når vi tænker tilbage på vores egne børns opvækst, er noget af det der står allermest tydeligt, de mange naturekspeditioner vi havde med børnene fra de var ganske små.

Vi har travet, leget, overnattet i og oplevet naturen, og i dag hører disse naturoplevelser til familiens stjernestunder.

Det vil vi gerne dele. Så hvis vi ved at åbne dette skovstykke for børn og voksne, kan give dem mulighed for at få lignende oplevelser, gør vi meget gerne det.

Efter en velkomst ved Lodsejer Jørgen Ørnskov og Krible Krablegruppen er det er Vesthimmerlands borgmester, Per Bach Laursen, der i børnehøjde, vil indvie Krible Krableskoven og herefter vil der være aktiviteter i den nye skov.

Tag på Krible Krable tur
-Man kan bl.a. følge myrerne rundt i skoven og blive klogere på skovens Krible Krable dyr, fortæller Vesthimmerlands naturvejleder Karin Winther.

Via små skilte med myrer skal ungerne følge myregange rundt til små naturrum, hvor der er opsat bord/bænkesæt med naturformidling på bordene i miniformat. Myregangene bugter sig gennem ujævnt terræn, over og under stammer og grene, hvilket bidrager til oplevelserne og er med til at understøtte børnenes motorik og sanseoplevelser.

-I forbindelse med det landsdækkende Krible Krable Projekt har vi fået rygsække med ekspeditionsgrej, som fremover gratis kan lånes til skovturen. Rygsækkene står klar i slagbænken i bålhytten i naturrummet i Alstrup, fortæller naturvejleder Karin Winther.

Deltagerne får udleveret krible krableudstyrstasker som de kan tage med rundt til aktiviteter i seks rum, hvor der på små bord/bænke er formidling om dyrene i skoven.

På indvielsesdagen vil børnene desuden få mulighed for at fremstille insekthoteller, lave naturtatoveringer og pandekager med vejledning fra Karin Winher, der er kendt for disse aktiviteter på hendes naturekspeditioner.  

Også for voksne
I Krible Krableskoven er der også opsat bord/bænkesæt i voksenstørrelse. De står i lysningen på toppen af højen. Her er udover en fantastisk udsigt over fjorden, også et bålsted m/grill.

-Så tag madpakken med og nyd skoven og den fantastiske udsigt ud over Limfjorden sammen med hele familien, opfordrer Karin Winther. 

Krible-Krable gruppe står bag
Ud over familien Fogde-Ørnskov består gruppen bag Krible Krableskoven af tidligere naturdagplejer Kirsten Michaelsen, Træmand Leo Michaelsen og naturpædagog Inge Haldrup og som repræsentant for Vesthimmerlands Kommune og det landsdækkende Krible Krable projekt deltager naturvejleder Karin Winther.

e-max.it: your social media marketing partner