En driftig 15 årig skal også ses efter

HVALPSUND: Den 19. marts fyldte Færgen Mary 15 år. Selvom alderen som teenager ikke er nogen alder for en færge, så slides der alligevel på maskinellet.

For i løbet af de 15 år er det blevet til 81.000 timers sejlads, hvilket giver 324.000 gange over sundet mellem Hvalpsund og Sundsøre. Det vil også svare til 15 gange rundt om jorden.

Derfor er Færgen Mary også hvert år til eftersyn på skibsværftet i Assens.

Som altid bliver der bemærket, når ”Mary” ikke er der, og har afløserfærge på overfarten mellem Hvalpsund og Sundsøre.

Således også denne gang, hvor ”Marys” trofaste færgeven, Sleipner fra Fur var indsat på overfarten i 2 uger.

Mary sejlede naturligvis selv til og fra værftet. En tur på 24 timer hver vej. Og hun vækker opsigt, når hun er udenfor rute, det viser opslag på Marys egen facebookside.

Ud over 15 års eftersyn så skulle der også bygges en akselgenerator på forreste hovedmotor.

I mens derhjemme på sundet, opstod der pludselig problemer. Fur fik akut problemer med deres anden færge, så Sleipner måtte tilbage til Fur og klare sejladsen der i en dags tid. I modsætning til Hvalpsund-Sundsøre, der har landevejen over Virksund og Skive i reserve for at komme til Salling, ja så er Fur meget afhængig af færgeforbindelsen til og fra øen – der findes ingen anden vej.

Men trofaste Sleipner var tilbage allerede dagen efter og klarede overfarten indtil Mary var hjemme igen i lørdag efter 14 dage i dok. Her tog Mary overfarten tilbage med nye og helt friske kræfter i maskinrummet.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: