HVALPSUND: Det er ved at være tre uger siden, at Herregården Hessel åbnede for sæsonen.

Sæsonen fandt sted Valborgaften med bål, som traditionen foreskriver det. Resten af aftenen fandt sted udendørs i Hessels gårdsplads med musik, oplæsning og gennemgang af sæsonens program på Hessel.

-En rigtig hyggelig aften, fortæller museumsmedarbejder Karen Bak Rolskov. 26 mødte op. Der var en begrænsning på 50 og ligeledes krav om tilmelding, så det var rigtigt fint.

Under normale omstændigheder samler dette arrangement over 200 personer, men så foregår det også indendørs.

At det var udendørs og der var krav om coronapas, har helt sikkert lagt en dæmper på besøgslysten. Det mærker museet også fortsat.

Dem der kommer har ganske vist coronapasset i orden, men historien melder ikke om hvor mange der bliver væk. Desværre har også flere grupper i bus meldt afbud.

-Dem har vi ellers en del besøg af her i forsæsonen, men forsamlingsloftet og afstand i busser sætter sine begrænsninger, siger Karen Bak Rolskov.

Så indtil videre er folk tilbageholdende.

Sidste år var det først den 8. juni at museer som Herregården Hessel kunne åbne. Her et år senere bliver det også først til juni, at man afholder sæsonens større arrangement, nemlig ”Historiske hestekræfter – muler og motorer”. Dette arrangement foregår fortrinsvis udendørs og på det tidspunkt vil det også være muligt at samles flere.

-Så vi går en langt bedre tid i møde – og sæsonen bliver forhåbentlig god, nu hvor mange danskere igen i år holder ferie hjemme i Danmark og går på opdagelse i historien og naturen. I så fald er Herregården Hessel et oplagt sted at besøge, siger Karen Bak Rolskov.

e-max.it: your social media marketing partner