HVALPSUND/UHREHØJE/AARS: Grundet Covid-19 situationen har vi alle være nødt til at tænke kreativt,

når det kommer til arbejdsgange, oplevelser og forsamling af større grupper, fortæller erhvervskonsulent hos Væksthimmerland, Rebecca Knudsen.

3 virksomheder fra Vesthimmerland som arbejder med turisme og oplevelsesøkonomi har søgt og modtaget støtte fra Omstillingspuljen til omstilling efter Covid-19.

Tilskud til ombygninger og investeringer i omstilling til take away, madvogne, udendørsservering, digitale bookingsystemer, online markedsføring og uddannelse. Mere end 350 virksomheder landet over har fået en håndsrækning fra Omstillingspuljen, der for 2. gang giver hjælp til omstillings- og innovationsprojekter i virksomheder, som er særligt hårdt ramt af Covid-19 krisen.

-Når vi ikke kan samles inden døre om god mad og oplevelser, har mange virksomheder – også i Vesthimmerland, fundet nye veje ved at bringe mad, varme drikke og events ud i natur- og udendørsområder, dér hvor kunderne befinder sig, fortæller Rebecca Knudsen videre.

I Vesthimmerland er lokale oplevelser efterspurgte fra både turister og de lokale, og derfor har vi brug for, at så mange virksomheder indenfor oplevelsesøkonomien, som overhovedet muligt, kommer helskindet ud på den anden side af krisen. Derfor er det også glædeligt at Hvalpsund Færgekro, Den selvejende Institution Uhrehøje og Messecenter Vesthimmerland/Restaurant Messen tilsammen har fået bevilliget mere end 1 mio. kr. til omstilling efter Covid-19.

Nyt kundesegment til Hvalpsund Færgekro
For Hvalpsund Færgekro har støtten fra Omstillingspuljen betydet mulighed for at nå et nyt kundesegment og forlænge sæsonen:

- Ca. 30 % af vores omsætning kommer fra selskaber og fester, og dem har vi manglet de sidste 6 måneder. Da der blev åbnet for at søge omstillingspuljen om økonomisk tilskud, så vi muligheden for at finde et nyt kundesegment. Vi har et område med fantastisk udsigt over Limfjorden, hvor vi kan lave en terrasse med spabad, sauna, solvogne og loungeområde. Vi tror på, at vi kan forlænge vores sæson, både før og efter sommer, med gæster, der gerne vil have forkælelse, afslapning i varmt spabad og nyde den skønne natur og fjorden, udtaler Peder Chr. Holm Pedersen, Kromand på Hvalpsund Færgekro.

Luksus tipier i Uhrehøje
Hos Firmaet Uhrehøje er Bjørn Jakobsen spændt på at gøre brug af de tipier, som de har fået tilsagn om støtte til:

- Tendensen er, at flere og flere søger ud i naturen, og der er et marked for det unikke i oplevelsen af udeliv, altså gennem et fedt set-up, som vi fremover kan tilbyde. Vi har fået tilsagn fra flere lokale samarbejdspartnere, som ser det som et plus, at vi i samarbejde, kan tilbyde denne luksus overnatningsmulighed, også på deres lokationer. Så helt sikkert en spændende ny mulighed for Vesthimmerlands gæster. 

Besøgstæller og foodtruck
Hos Messecenter Vesthimmerland og Restaurant Messen har man fået støtte til et løft af AV-udstyr, hjemmeside og til en foodtruck. Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland, er ikke i tvivl om, at samfundet, også efter COVID 19, vil have fokus på digitale set-ups som effektive værn imod fremtidige sygdomme.

- Vi har via omstillingspuljen derfor også valgt bl.a. at investere i digitalt udstyr, der giver os et konstant overblik over hvor mange personer, der opholder sig i vores Venue. Udstyret består af kameraer, der bl.a. kan registrere hvor mange personer, der bevæger sig ind og ud af vore indgangsdøre, udtaler Brian Otte.

- Vi meget taknemmelige og stolte over, at omstillingspuljen har givet os mulighed for at gennemføre investeringer, der sikrer, at vi står stærkere i den fremtidige konkurrence og lever op til de ønsker og behov, som kunderne forventer, når vi kommer efter COVID 19, slutter Brian Otte

Tæt samarbejde
Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte et stort beløb til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

I Vesthimmerland er det Erhverv Væksthimmerland og Destination Himmerland, som er gået sammen og har formidlet budskabet og vejledt lokale virksomheder. Det tætte samarbejde - også med virksomhederne, har været medvirkende til at at få belyst de gode ideer og dermed sikret et samlet beløb på mere en 1 mio. kr. til omstilling af de vesthimmerlandske virksomheder.

Erhverv Væksthimmerland og Destination Himmerland er stolte over at der fortsat er gang i det lokale erhvervsliv og står klar til at hjælpe vesthimmerlandske virksomheder til vækst og udvikling.

e-max.it: your social media marketing partner