FARSØ: På initiativ fra Vesthimmerlands Teaterforening - og med Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet på sidelinjen, er der gennem et stykke tid blevet arbejdet på en teaterforestilling om Thit Jensen.

Det er teatergruppen Det Flydende Teater, der netop har det som speciale at nyfortolke store danske personligheder, der har skrevet stykket Valkyriens Kamp, der får premiere i Farsø til august.

I mandags var instruktør Pelle Nordhøj Kann, skuespiller Christine Worre Kann og komponist Marie Louise Von Bülow i Farsø for at kigge nærmere på den store sal på Hotel Farsø, hvor der skal opføres to forestillinger.

Forholdene var meget tilfredsstillende, og det blev også hurtigt bemærket at salens farver var i Thit Jensens yndlingsfarve - rød.

-Det bliver godt det her, lød det fra instruktør Pelle Nordhøj Kann.

Forestillingen opføres ikke fra scenen i salen men fra et 15 m. langt podie ned gennem salen med publikum siddende på begge sider, 100 personer i alt.

Arrangører og teatertrup ser derfor heller ingen problemer med at kunne gennemføre forestillingerne i Farsø og Aars og på den efterfølgende turne, til august, hvor corona-restriktionerne vil være lempeligere end i dag. Men uanset hvad, så vil afstandskravene på 2 meter, som er gældende i dag, være opfyldt i salen på Hotel Farsø.

Teatergruppen har allerede skrevet manuskriptet til Valkyriens Kamp og det vil nu blive forelagt stykkets fem skuespillere, der fra den 17. maj vil starte prøver. Også scenografien er godt i gang, og derfor var det netop vigtigt at besøge ”scenen” i Farsø.

Ud over salen på Hotel Farsø, inviterede formand for Vesthimmerlands Teaterforening, Karen-Margrethe Eriksen også på en lille rundvisning i Farsø til inspiration. Først gik turen til maleriet af Thit og Johs. V. i centerbuen i Farsø Rådhuscenter lavet af Peer Poulsen, derefter gik turen til familien Jensens gravsted på Farsø kirkegård. Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre Kann besøgte Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet tilbage i februar, hvor manuskriptskrivningen var i gang.     

e-max.it: your social media marketing partner