FARSØ: Selvom Farsø-egnens Turistforening har eksisteret i årtier, så har turismen de senere år forandret og udviklet sig med større skridt end at en lokalforankret turistforening har kunnet gøre en forskel.

- Tiderne skifter og det samme gør turismeformidling, og de gamle turistforeninger fra før kommunesammenlægningen kan ikke mere alene løfte opgaverne på professionel vis med rette kvalitet og eksponering og på frivillig basis. Det har vi måttet erkende, siger formand for VisitFarsø, Per Frederiksen, der har været formand for foreningen siden 2016.

-Foreningen har overlevet sig selv. Selvom foreningen har haft mange trofaste medlemmer, så har vi forgæves forsøgt at finde nye kræfter til at føre foreningen videre. Det er ikke lykkedes, og nu er foreningen nedlagt, siger Per Frederiksen.

Foreningens sidste prøve stod i forbindelse med dette års generalforsamling, der blev afholdt den 30.marts. Alle medlemmer fik en indbydelse pr. mail til at deltage virtuelt i generalforsamlingen, således at foreningen kunne fortsætte. Ikke et eneste medlem meldte sig til, så der var kun bestyrelsen samlet.

-Det betød, at vi med vemod - men samtidig også sindsro, kunne nedlægge foreningen, siger Per Frederiksen, for heldigvis står en organisation klar i kulissen til at tage over.

Destination Himmerland er kommet godt og effektivt i gang og har oprettet mange partnerskabsaftaler med turistaktører i 9640 Farsø. Med Destination Himmerlands høje aktivitetsniveau og de kompetencer som de råder over, er den nu nedlagte turistforening fortrøstningsfuld og overbevist om, at nye tider og professionelle aktører skaber nye og bedre muligheder for turismevækst i 9640.

VisitFarsøs eneste tilbageværende aktivitet inden nedlæggelsen var at sørge for fyldte brochurehylder i Info-centret i Farsø Rådhuscenter og i Info-Hytten i Hvalpsund samt hjælpe med aflønning af 2 hverdagsvagter i Hvalpsund.


Farsø-egnens Turistforening/VisitFarsø har nedlagt sig selv. Formuen er overdraget til infohytten i Hvalpsund, således den kan føres videre. 

Tidligere har VisitVesthimmerland hjulpet turistforeningen med brochurehåndteringen, men den opgave har Destination Himmerland ikke kunnet påtage sig, ligesom et tidligere driftstilskud fra Vesthimmerlands Kommune/Visit-Vesthimmerland er fjernet.

Per Frederiksen er nu bemyndiget til at foretage den praktiske afvikling af foreningen. Det betyder bl.a. at turistforeningens formue overgives til turist-infohytten i Hvalpsund, således den kan fortsætte. I Farsø Rådhuscenter vil Destination Himmerlands turist-info skærm blive stående.     


VisitFarsøs eneste tilbageværende aktivitet inden nedlæggelsen var at sørge for fyldte brochurehylder i Info-centret i Farsø Rådhuscenter og i Info-Hytten i Hvalpsund. 

e-max.it: your social media marketing partner