Indendørs idræt for børn og unge må starte op igen

FARSØ: Fra på næste onsdag må børn og unge igen udøve indendørs idræt i Dronning Ingrid Hallerne.

Fra den 6. maj gælder det voksne over 18 år. Problemet er bare at eksempelvis gymnastikforening og badmintonklub allerede har afsluttet deres sæsoner.

Centerleder Hans Kaldal fortæller, at det reelt kun er håndboldklubben, der går med overvejelsen om at gennemføre sæsonens sidste kampe i hallen.

Han kan til gengæld glæde sig over at Farsø Skole i nogen tid har brugt opvisningshallen og gymnastiksalen til idræt, men ellers har der været lukket helt ned for aktiviteter i hallen.

Lige med undtagelse af coronatest, hvor Falck nu i 3 uger har brugt hallen til dette formål.

-Der har været kø til test, så derfor har vi fra denne uge flyttet testning fra forhallen til træningshallen. Det skyldes at der er brug for mere plads, men også bedre adgangsforhold. Det får vi med sideindgangen til træningshallen, siger Hans Kaldal.

Hans Kaldal glæder sig til at der igen kan komme gang i hallen: Men det bliver nok først rigtigt efter sommerferien. Måske svømmehal og motionscenter kan åbne i slutningen af maj. Det er tvivlsomt om cafeteriet åbner inden sommerferien.

Dronning Ingrid Hallerne har været tvangslukket 7-8 måneder i løbet af det seneste år. Det har betydet, at der ikke har været aktivitet og indtægter, men alligevel har Hans Kaldal skullet holde øje med hallen.

Personale har været på lønkompensation for at dække nogle af udgifterne, men det er kun en del af hvad koster at holde hal og svømmehal kørende på vågeblus, forklarer Hans Kaldal.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: