PÅSKE: Med det nyligt hævede forsamlingsloft udendørs, hvor der for kirker gælder op til 50 personer, så er der blevet ”tænkt ud af boksen” i forbindelse med påsken, som i antal helligdage er kirkens største højtid på året.

Mange af de små kirker har med de nuværende restriktioner kun plads til mellem 10-20 kirkegængere i kirkerummet. Dertil kommer at der ikke må synges salmer, hvilket betegnes som en vigtig del af kirkegangen.

-I Farsø Kirke bliver det sådan at gudstjenesterne afsluttes med et par salmer udendørs på kirkegården. Desuden arbejdes der også på at finde en god og forsvarlig måde at afholde nadveren, som er en vigtig del af påskens budskab, fortæller sognepræst Niels Iver Juul.

I Vester Hornum provsti, der omfatter kirkerne i Vester Hornum, Flejsborg og Hyllebjerg bliver det sådan at gudstjenesterne afholdes udendørs ved kirken.

-Det kommer til at foregå, ligesom når vi afholder ruingudstjenesten, som er en friluftsgudstjeneste, fortæller sognepræst Rasmus Hauge Madsen. Her medbringer alle egen klapstol og er iklædt varmt tøj.  Og da gudstjenesten foregår i det fri kan vi samles flere og synge salmer, som vi har savnet så meget.

I Ullits, Foulum og Svingelbjerg kirker er der ikke planer om afholdelse af udendørs gudstjenester.

Vi tror vi kan være indenfor, når vi fordeler os på de mange tjenester der er i påskedagene, fortæller sognepræst Troels Laursen, men til gengæld afholdes der en pilgrimsvandring 2. påskedag – noget der for øvrigt allerede blev planlagt sidste år.

LÆS MERE HER

e-max.it: your social media marketing partner