ALSTRUP: Foråret og påsken står for døren og med det en ny sæson i Galleri Alstrup.

-Vi glæder os til at invitere jer indenfor til udstillingen " ErindringsBlomster " med billedkunstner Mette Rix, fortæller indehaverne af Galleri Alstrup, Hanny Abel og Jan Anker Petersen.

Udstillingen åbner palmesøndag med fernisering og kan ses frem til midten af maj.

-Hun har ikke udstillet hos os før, men vi har arbejdet sammen med hende i andre sammenhænge, siger Hanny Abel.

Mette Rix er en alsidig kunstner, der arbejder serielt med mange forskellige teknikker og medier, linoleumssnit trykt på vekslende typer papir eller silkebaner, tegning, maleri og glas.

Hun er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding med speciale i unika tekstiler.

I Galleri Alstrup udstiller hun håndkolorerede linoleumstryk, trykte silkebaner og skitser.

-Jeg begyndte at skitsere i april måned 2020. Hurtige skitser, indtryk af blomster ved stranden, fra haven, fra marken. "ErindringsBlomster " er skabt i mødet mellem linoleumssnitteknikken og det studerede, naturalistisk tegnede udtryk, fortæller Mette Rix.

Men også enkelte malede og trykte silkebaner fra serien "Ode til Blomsten", vil kunne ses på udstillingen, samt udvalgte skitsearbejder, fra forårets og sommerens studier til serien "ErindringsBlomster".

-Så glæd jer til en dejlig forårshilsen fra Mette Rix, siger Hanny Abel og fortsætter:

Alle er velkommen til ferniseringen palmesøndag. Mette Rix vil være til stede og fortælle om udstillingen. Vi byder på en forfriskning.  Vi må desværre kun være 5 personer i galleriet ad gangen, men vi regner med at kunne bruge haven til aflastning, så ventetiden ikke bliver lang.

Vi har desuden åbent alle dage i Påsken og gør opmærksom på, at vi selvfølgelig er underlagt de gældende regler om corona-restriktioner. Derfor må vi tage forbehold angående antal personer i galleriet og brug af mundbind osv, siger Hanny Abel. Men ellers er der mulighed for at se udstillingen frem til 16.maj.   

e-max.it: your social media marketing partner