VESTHIMMERLAND: 5000 ”take away-menuer” er blevet serveret siden Vesthimmerlands Biblioteker lancerede deres ”take away”-tilbud til vesthimmerlændingene.

Efter nytår åbnede Vesthimmerlands Biblioteker for tilbuddet om ”take away”, hvor man kan reservere bøger og andre materialer, som efterfølgende kan hentes på biblioteket i et bestemt tidsrum. Med over 5000 udlån af bøger, studiebøger, film og magasiner kan Vesthimmerlands Biblioteker konkludere, at ”take away” er en succes. 

-Vi er glade for at have fået lov til at etablere et tilbud om at kunne reservere og afhente bøger til vores mange bogsultne borgere. Et udlån på 5.000 bøger i løbet af den første måned vidner om, at mange er glade for at kunne læse sig igennem de mørke vintermåneder, siger bibliotekschef Bo Jacobsen. 

Hos Vesthimmerlands Biblioteker er glæden også stor. Her har bibliotekarerne nemlig savnet den daglige kontakt med brugerne. Selvom bibliotekerne ikke er åbne som normalt, så er det af stor betydning for både bibliotekarer og lånere, at de kan se hinanden i øjnene og få en lille snak ved take away-skranken. 

Vesthimmerlands Biblioteker sørger for at overholde restriktionerne, hvilket betyder, at man skal holde afstand og bære mundbind eller visir, når man henter sine reservationer. Og selvom 5000 er mange lån, fordeler de besøgende sig jævnt ud over åbningstiden, hvilket betyder, at der er god plads og ingen længere kødannelse. 

-Ud af vores statistikker kan vi se, at lånerne kommer jævnt fordelt i hele åbningstiden, så alt kan foregå stille og roligt, og at vi kan overholde alle forsigtighedsreglerne i forbindelse med Corona-restriktionerne, forklarer bibliotekschef Bo Jacobsen. 

Foruden take away-åbningstiderne har biblioteket lanceret flere digitale tilbud, som fx online arrangementer og podcast med anbefalinger af lyd- og e-bøger.

e-max.it: your social media marketing partner