VESTHIMMERLAND: Region Nordjylland har nu en plan for vaccinationssteder i alle nordjyske kommuner som led i klargøringen til massevaccination.

Til formålet har regionen indgået en række aftaler med idrætshaller og messecentre, som er velegnede til massevaccinationen. Fælles for disse vaccinationscentre er, at der kan afvikles vaccination med en høj daglig kapacitet, og at der er gode adgangs- og parkeringsforhold.

I Vesthimmerland bliver det Messecenter Vesthimmerland i Aars, som i forvejen også er kommunens testcenter for PCR-test.

Planlægningen af massevaccination sker med udgangspunkt i, at der modtages flere og flere vacciner, og der dermed kan vaccineres i langt større skala.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os sammen med kommunerne at fastholde nærheden for borgerne, også omkring vaccination. Vi har hidtil haft gode erfaringer med testmuligheder i alle 11 kommuner. Det betyder meget for borgerne, at det er tæt på dem, og så er det vigtigt, at der er gode adgangsforhold og god plads, siger regionsrådsformand Ulla Astman(S).

Vaccinerne tilbydes på vaccinationsstederne efter Sundhedsstyrelsens prioriteringer som hidtil.

Det betyder, at borgerne fortsat skal vente på en indkaldelse i e-Boks eller modtager et brev, og at borgeren skal booke en tid, før borgeren kan møde op og blive vaccineret.

P.t. har 4% af befolkningen i Vesthimmerland fået det første vaccinestik, mens 3% er færdigvaccinerede.

e-max.it: your social media marketing partner