FARSØ: En kæmpestor kran placeret ved Himmerlands Kød mod Søndergade, kan lige nu, grundet dens højde ses fra det meste af Farsø by.

Arbejdet med en udvidelse af Himmerlands Køds bygning har været i gang i et stykket tid, hvor der er blevet gravet ud til en 850m2 produktionsudvidelse mod Søndergade.

Som tidligere beskrevet her i avisen, skyldes udvidelsen med to nye produktionslinjer og et nyt færdigvarelager, at det er blevet muligt efter at det gamle mejeri mod Søndergade og dets bagbygninger blev revet ned sidste år.    

Tilbygningen til Himmerlands Kød bliver i to etager. Stueetagen er forsænket i niveau med den eksisterende produktionsbygning og indrettes med fornævnte nye produktionslinjer og færdigvarelager, mens 1. sal indrettes med en ny kantine, viktualierum, møderum og uderum.

Det bliver et såkaldt betonelement byggeri, hvilket er årsagen til at den store kran er på plads, således den kan løfte de færdigstøbte betonelementer på plads.

Afdelingschef for Himmerlands Kød i Farsø, Klaus Vestergaard forventer at bygning og maskiner er klar til at gå drift fra uge 18.

Der investeres samlet 30 mio. kr. i opskæringsenheden i Farsø, heraf udgør de 22 mio. til de to nye produktionslinjer. Himmerlands Kød får dermed Danmarks mest moderne udskæring og pakkeri i Farsø.

I dag er der 75 ansatte på Himmerlands Kød i Farsø som arbejder i 3 holds skift. Med de nye produktionslinjer og den øgede aktivitet regner virksomheden med at ansætte yderligere 20 mand i Farsø frem til 2022.

e-max.it: your social media marketing partner