FARSØ: Det er ikke kun husejere, der har benyttet corona-tiden til ønskede ombygningsprojekter. Det har Farsø Motionsklub også.

Over to gange fra marts til juni sidste år og igen fra oktober og fortsat indtil nu, har motionscenteret under Dronning Ingrid Hallerne været tvangslukket.

-Når medlemmerne alligevel ikke må træne i motionscentret, så har vi i bestyrelsen, benyttet os af muligheden for at bygge lidt om og sætte lokalerne i stand. Flere nye maskiner er det også blevet til, fortæller motionsklubbens formand Christian M. Jørgensen.

Pengene til istandsættelse og indkøb af nye maskiner skyldes at klubben er tæt på 500 medlemmer, de bruger motionscentret flittigt.

Påbegyndte ombygning for 2 år siden
Allerede for 2 år siden påbegyndte ombygningen af motionscentret. Først med 10 cirkeltræningsmaskiner. Men også lokalerne undergik en ændring med ny inddeling af rummene og et nyt stødabsorberende og slidstærkt gulv. Gulvet har desuden bidraget positivt til akustikken i lokalerne.

”Maskinparken” skiftet ud
Denne gang er der investeret i tre nye crosstrainere med automatisk indstilling, der skåner hofte, knæ og led. Desuden er der også kommet to nye løbebånd til og tre nye kondicykler.  Alle med den nyeste teknik, der både skåner udøvernes led men samtidig også giver den bedste konditionstræning.

-Indenfor to år, er størstedelen af maskinerne skiftet ud med nye, for de var godt slidte, fortæller Christian M. Jørgensen. Tæt på kr. 600.000 er der investeret i nye maskiner, nyt inventar og materialer til ombygningen.


Så godt som hele ”maskinparken” i motionscentret er blevet udskiftet indenfor de seneste 2 år til det nyeste og bedste der findes indenfor motionsredskaber. 

Det nyeste er, at vi har nedlagt det tidligere spinningrum og åbnet det op til crossfit-inspirerede øvelser. Spinning gled ud for ca. 6 år siden, mens ”crossfit” nu er det nye, som har stor interessere hos de unge – især piger, siger Christian M. Jørgensen.

Følger med tiden og lytter til medlemmerne
Vi følger med tiden – og lytter til vore medlemmer og har gode samarbejder med bl.a. Farsø Skole der har motion som valgfag for de ældste klasser, og håndboldklubben der aktivt bruger styrke- og konditionstræning for styrke deres spillere, men også for at forebygge skader, fortæller Christian M. Jørgensen.

Motionsklub med flest medlemmer
Med 465 aktive medlemmer er vi i dag er Vesthimmerlands største motionscenter, målt på medlemmer. Vi har en ambition om at runde de 500, lyder det videre fra formanden.  

-Sidste sommer, da der skulle åbnes op igen, skulle der desuden ommøbleres i lokalerne så alle corona-hensyn kunne tages. Den nye placering er vi nu blevet så glade for, at maskinerne bliver stående.

Hos Farsø Motionsklub opererer man med, at der betales kr. 159 pr. måned, fremfor at købe et sæsonkort.

Det har betydet at alle kan være med – og at man virkelig får meget for pengene. Med et nøglekort betyder det, at medlemmerne har adgang til motionscentret 365 dage om året fra 05.00 om morgenen til kl. 23.00. Det betyder, at man kan få sin motion og træne når det passer ind i ens hverdag.  Desuden kan man også frit deltage i alle de holdtræninger motionsklubben tilbyder. Det har givet mange nye medlemmer.

Håber på snarlig genåbning
Ligesom alle andre sportsforeninger der træner indendørs, håber Farsø Motionsklub, at der snart kan åbnes op igen, så de nye maskiner og de ombyggede faciliteter kan tages i brug af medlemmerne.e-max.it: your social media marketing partner