VESTHIMMERLAND: Byggeriet er i vækst og udvikling i Vesthimmerland

og det betyder ekstra tryk på antallet af byggesager hos Vesthimmerlands Kommunens ”Team Byg”, som også har fået en del nye med på holdet under oplæring.

Byggesagsbehandling på 12-16 uger
Vækst og udvikling i byggeriet og et nyt mandskab hos Team Byg i Teknisk Forvaltning. Den kombination medvirker til, at man i Vesthimmerland vil opleve en byggesagsbehandlingstid i intervallet 12-16 uger. Dermed nogle uger længere, end Team Byg i Vesthimmerlands Kommune ambitiøst ønsker at bestræbe sig efter, når sagsbehandlingen er i fulde omdrejninger.

Nyt hold byggesagsbehandlere
- Vi melder åbent og ærligt ud, at de mange modtagne byggesager kombineret med et nyt hold i Team Byg vil forlænge sagsbehandlingstiden med nogle uger, hvilket selvfølgelig ærgrer os, siger Hans Kiesbye Holm, leder af Team Byg og fortsætter:

Ekstra mange byggesager lige nu
- Vi er fuldt bevidst om, at lige netop byggesager ikke kalder på ekstra tålmodighed og ventetid. Men det er sådan, at mange søger byggetilladelser under corona-pandemien og det falder så sammen med, at vi har sat et nyt hold af byggesagsbehandlere, som er et job og funktion, som kræver en del oplæring og erfaring, siger Hans Kiesbye Holm, der appellerer til forståelse og fælles indsats for at nedbringe den ekstra ventetid, som forventes nedbragt til det normale niveau til efteråret.

Hjælp til selvhjælp
 Vesthimmerlands Kommune har lige lanceret en ny hjemmeside, hvor overblikket og informationerne i ”Skal du bygge?” er forbedret og dermed er der flere fælles indsatser, som kan nedbringe sagsbehandlingstiden.

Derfor kan man som byggeansøger både hjælpe sig selv og byggesagsbehandlerne, hvis man orienterer sig på siden.

- Jeg vil appellere til, at man kigger godt på hjemmesiden inden selve byggeprojektet og derefter bevarer sin tålmodighed, når man har ansøgt. Har man først modtaget en kvittering for byggeansøgningen, så er man havnet det rette sted og bliver håndteret i indsendte rækkefølge, siger Hans Kiesbye Holm, som i arbejdet med de mange byggeansøgninger har hyret en ekstra projektansættelse ind i Team Byg for at komme op i kadence i en tid med nyt mandskab og vækst i byggeriet.

e-max.it: your social media marketing partner