VESTHIMMERLAND: Regeringen indgik den 9. juni 2020 aftale med Folketingets partier om sommeraktiviteter for børn og unge fra 6 til 17 år.

Formålet var at sikre, at alle danske børn og unge fik den bedst mulige sommer med mulighed for at deltage i såvel faglige som sociale fællesskaber og aktiviteter.

Puljen var på 200 mio. kr. og Vesthimmerlands Kommunes andel var på 1.298.000 kr.

Vesthimmerlands byråd godkendte på møde den 25. juni 2020 fordeling og bevilling af midlerne.

I torsdags blev Byrådet orienteret om brug af midlerne.

Af det bevilgede beløb på 1.298.000 kr. er der forbrugt 1.231.024,09 kr. Restbeløbet på 66.975,91 kr. er tilbagebetalt til Børne- og Undervisningsministeriet.

Formålet med sommeraktiviteterne var at bidrage til at lukke de faglige huller, der fulgte efter skolelukningen i foråret, og at understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber, samt understøtte deres interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

Der blev i samarbejde med Kultur- og Fritid, Familieafdelingen samt UNGvesthimmerland iværksat 69 forskellige aktiviteter.

Aktiviteterne varierede bredt fra gymnastikskole, Tennis-camp, LAN party for unge, med Ertebølle på fisketur, kreativ værksted, All in Sommerland, Gokart, intro til Stand Up Paddleboard, Ree Park Safari, udflugt til Tange El-museum og meget andet.

Aktiviteterne blev for en stor dels vedkommende lavet i samarbejde med forenings- og kulturlivet i Vesthimmerlands Kommune.

I alt 12.078 børn og unge har deltaget i sommeraktiviteterne, heraf mere end 8.000 børn som har benyttet sig af fri entre i friluftsbadene i Aalestrup og Aars.

e-max.it: your social media marketing partner