Penge frigivet til cykelsti fra Hornumbro til Farsø

VESTER HORNUM/FARSØ: Som beskrevet i sidste uge Farsø Avis er der projekteret en cykelstiforbindelse langs Hornumvej 

fra rundkørslen ved Hornumbro til Thorupvej/Mølgårdsvej udenfor Farsø, hvor cykelstiforløbet kobles på de eksisterende cykelstier.

LÆS OGSÅ: Der etableres cykelsti fra Hornumbro til Farsø

I mandags besluttede Vesthimmerlands Kommunes Teknik- og Miljøudvalg at frigive de 4 mio. kr. der er sat af på budgettet i 2021. I forvejen blev der i 2020 brugt ca. 2,5 mio. kr. på projektering af projektet og en række forberedende arbejder på den 4,7 km. lange strækning.  

Den pågældende strækning er i øvrigt en del af det hovedrutenet, der er foreslået i cykelhandlingsplanen for Vesthimmerland som var i høring frem til den 26. januar 2021.

Kigger man nærmere på projektet vil den planlagte cykelsti blive anlagt som enkeltrettet cykelsti på begge sider af kørebanen på strækningen. Denne løsning vurderes at være den løsning, der er mest sikker for cyklisterne, og samtidig giver den største komfort og tryghed for cyklisterne. Med denne løsning kan anlægget i øvrigt holdes inden for vejmatriklen det meste af vejen der også betyder at der skal ændres meget lidt på afvandingsforhold og skrænter.

Cykelstierne på begge sider af Hornumvej vil blive udført i perioden fra juni til oktober. Forinden skal der detailprojekteres og udarbejdes udbudsmateriale, der sendes i udbud i maj måned.

Det er på denne del af Hornumvej, på Strækningen fra Hornumbro til Farsø, at der etableres cykelsti på begge sider af vejen.


Her ses det hovedrutenet, der er foreslået i cykelhandlingsplanen for Vesthimmerland som var i høring frem til den 26. januar 2021.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: