Færdiggørelsen af Farsø Fælled et par måneder forsinket

FARSØ: Egentlig skulle Farsø Fælled projektet på Farsø Stadion have været afsluttet i oktober sidste år, men omstændigheder – og nu årstiden, gør at det først bliver færdigt dette forår – gerne i marts måned.   

Man er ellers gået til og fra projektet siden september sidste efterår, hvor gravemaskiner har arbejdet på det aktivitetsbånd foran Dronning Ingrid Hallerne, der skal skabe et udendørs loungeområde fra Indgangen til Dronning Ingrid Hallerne til Skaterområdet.  Desuden er den sidste del af kilometerstien blevet asfalteret.

 

Sådan ser byggeskitsen ud for loungeområdet foran Dronning Ingrid Hallerne. 

Minitrampoliner leveres først i denne uge
-Forsinkelsen skyldes, at de minitrampoliner, som skulle have været leveret i efteråret først ankommer til Farsø i denne uge, fortæller projektkoordinator i Vesthimmerlands Kommune, Peter Sørensen. 

Minitrampolinerne skal graves ned, så de kommer i niveau med terræn. Herefter kan arbejdet gå i gang med den gummibelægning, som er faldsikker og som skal bruges flere steder i loungeområdet.

-Udover omkring minitrampolinerne vil gummibelægning også blive brugt på et opbygget plateau og på trappefremspring samt andre flader der vil blive brugt til aktivitet og ophold, fortæller Peter Sørensen.

Venter på frostfrit vejr til gummibelægning
Det er grunden til, at en del af det kommende loungeområde forsat er indhegnet. Man venter på godt frostfrit vejr til at stryge gummibelægningen ud.

-Plateauet indenfor indhegningen kan bruges til eksempelvis udendørs bordtennis og bordfodbold, mens trappefremspringene kan bruges som jumpboxes i forbindelse med crossfit, nævner Peter Sørensen som eksempler.

-Tanken er at loungeområdet er for alle aldre, men det vil nok mest blive brugt af aktive teenagere, som vil bruge det som aktivitets- og mødested. Det samme gælder området ved skaterbanen og multibanen, siger Peter Sørensen.


Her bag hegnet skal der lægges gummibelægning på plateau og trappefremspring

Også skaterområdet gøres færdig
Også ved skaterbanen vil det sidste blive ordnet.

-Desværre har vi været uheldige med chaussesten på skaterbanen, som er blevet pillet op. De vil nu blive fjernet helt og erstattet med beton, fortæller Peter Sørensen.

Desuden vil der blive sået græs på skrænter og på arealet mellem skaterbanen og multibanen, så det bliver pænt igen efter at have været en byggeplads. Desuden er der også blevet anlagt bede og plantet træer i forbindelse med loungeområdet, hvilket årstiden egner sig godt til.   

        
Også ved skaterområdet mangler de sidste ting. Chaussesten erstattes af beton og der sås græs omkring banen.   

Sving blødes ud
Peter Sørensen nævner også bakken ved Odinsvej, som skal rettes lidt til for at blive optimal.

-Vi har opdaget, at svinget efter bakken er for skarpt. Det skal blødes lidt ud, og det er der heldigvis plads til.        

FAKTA: Farsø Fælled
Siden efteråret 2018 er der blevet arbejdet med at transformere stadionområdet ved Dronning Ingrid Hallerne fra boldbaner til hele byens bevægelseszone på tværs af aldersgrupper, idrætsdiscipliner, fysisk formåen og grader af indre legebørn.

Til eksempel blev den nye skaterbane indviet i august 2019 siden og i foråret 2020 blev den anlagte kilometersti gennem området asfalteret.

Der er blevet arbejdet rundt omkring på arealet, som overordnet set går fra Odinsvej til Stationsvej og Skolegade med det formål at binde byen sammen i en rød tråd der går fra Farsø Rådhuscenter til det nye Idunsvejkvarter.

Sidste del af tranformationen til Farsø Fælled er aktivitetsbåndet foran Dronning Ingrid Hallerne, der skal skabe et udendørs loungeområde.

Lokale aktører og (kommende) brugere af området har løbende bidraget til projektet med viden og ideer, og i foråret 2018 bad Vesthimmerlands Kommune firmaet VEGA landskab om hjælp til at finde den røde tråd blandt de mange input og udforme helhedsplanen med et samlende greb for udviklingen af ”Farsø Fælled”.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: