COVID-19: Regeringen og Kommunernes Landsforening har i dag aftalt, at kommunerne kan spille en større rolle i smitteopsporingen.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Kommunen får adgang til oplysninger
Som noget nyt kan kommunerne få adgang til oplysninger om, hvem, der er smittet i kommunen. Det skal være med til at bryde endnu flere smittekæder. På den måde får kommunen også bedre mulighed for at støtte op om, at de smittede kan isolere sig, som de skal.

Hjælp til isolation
I nogle tilfælde kan kommunen også udnytte sit lokalkendskab til at komme ud til folk og følge op på isolation og måske sørge for hjælp til indkøb eller andet, der kan gøre det praktisk muligt for folk at isolere sig effektivt.

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu kan ske en styrket lokal indsats, så vi får stoppet smitte så hurtigt og effektivt som muligt. Deling af helbredsoplysninger er vi generelt meget tilbageholdende med, men vi er i en ekstraordinær situation, og det er vigtigt, at kommunerne har de bedst mulige redskaber til at medvirke til epidemikontrollen – især i denne kritiske fase, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Kommunerne er vant til at håndtere borgeres fortrolige oplysninger. Og derfor kan borgere være helt trygge ved, at kommunerne får adgang til oplysningerne, lyder det, det videre.

I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed
Hidtil har det været Styrelsen for Patientsikkerhed, der har stået for smitteopsporingen.

Hvis en borger er blevet testet positiv for coronavirus, kontakter styrelsen borgeren for at hjælpe med at opspore nære kontakter, som kan være smittet.

Det arbejde skal styrelsen fortsætte. Men kommunerne kan nu give en hjælpende hånd. Det er en lokal aftale mellem den enkelte kommune og styrelsen, der afgør, hvordan kommunen hjælper til.

e-max.it: your social media marketing partner