Der kan handles lokalt i mange butikker – trods restriktioner

FARSØ: Selvom fordøren, grundet de gældende coronarestriktioner, er lukket hos en stor del af de fysiske butikker i Farsø, så kan der godt handles alligevel.

-Vi opleverlever stor tvivl om, hvilke butikker der har åben og hvilke der ikke har., fortæller formand for Farsø Handelsstandsforening, Jørgen Højrup Jensen.

Oversigt viser hvilke butikker man kan handle hos
Derfor har handelsstandstandsforeningen nu lavet en oversigt, der viser hvordan man kan kontakte medlemsbutikkerne.

Oversigten viser at det muligt at handle med størstedelen af butikkerne. Nogle har åbent som normalt, mens andre gerne vil kontaktes med et telefonopkald eller en mail.    

Jørgen Højrup Jensen nævner også de butikker, som er medlem af en kæde med webshop, som en mulighed. Hos disse butikker er der mulighed for at købe online og afhente i butikken i Farsø. Andre butikker bruger hjemmeside eller facebook som udstillingsvindue for deres varer.

Alle handler lokalt gør en forskel
-Uanset hvad, er vi alle interesserede i – nej afhængige af, at du lægger din handel lokalt, for alle handler gør en forskel i denne tid, siger Jørgen Højrup Jensen.

Især tænker han på de butikker som ligger inde med sæsonaktuelle varer – altså vintervarer såsom en lun vinterjakke eller gode vinterstøvler, som man kan have brug for lige nu.

Min opfordring er, kontakt butikken. Vi kender de fleste af vores kunder, så vi kan helt sikkert hjælpe, opfordrer Jørgen Højrup Jensen.  

Fordøren er lukket indtil 7. februar
Nedlukningen af udvalgsbutikkerne gælder foreløbigt frem til og med den 7. februar. Under kategorien som storcenter havde flere butikker i Farsø Rådhuscenter desuden i den sidste uge op til jul kun mulighed for bagdørssalg. Fra den 25. december gjaldt nedlukningen for alle butikker, herunder også liberalt erhverv såsom frisører fra den 21. december.

Med andre ord betyder det, at butikkerne har lukket fordøren i mere end seks uger. Det er hårdt, da butikkerne oplevede en lignende nedlukning sidste forår, så det tærer på kassebeholdningen.

Til gengæld kan butikker med salg af fødevarer og apotekervarer holde åbent som normalt. Det kan erhvervsvirksomhederne også. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: