FARSØ/VESTER HORNUM: I dag trådte en skærpelse af afstandsreglerne i corona-restriktionerne i kraft for butikker

Større afstand betyder færre kunder i butikken ad gangen.  Ændringen af afstandskravene betyder, at hvor der før skulle være fire kvadratmeter per kunde i dagligvarebutikker på under 2000 kvadratmeter, så skal der nu være 7,5 kvadratmeter. 

Det betød, at der igen skulle kigges på skiltning og afstandsmærker i butikkerne, men også at butikkerne skal være opmærksomme på, at kun det halve antal kunder må lukkes ind i butikken ad gangen i forhold til tidligere.

Købmand Niels-Jørgen Markussen i Rema 1000 i Farsø Rådhuscenter gik straks til opgaven.


Kunder opfordres til at handle ind alene.                      

-Vi har flyttet lidt på afstandsmærkerne ved kasselinjerne, hængt flere skilte op omkring afstand, og tydeliggjort ved indgangen, at vi helst ser folk handler alene. I forvejen havde vi også mærket afstand op i ”Bland selv slik” området.


Nye afstandsmærkater er klistret på gulvet ved kasselinjerne i Rema 1000 

Med en butiksstørrelse på 1.521 m2 må Rema 1000 have 202 kunder inde ad gangen.

-Vores uofficielle kundeoptælling baseret på antal ekspeditioner i timen, viser at vi endnu ikke har rundet det halve antal kunder vi må have inde ad gangen, siger Niels-Jørgen Markussen, der fortæller at kunderne er blevet bedre til at udnytte hele åbningstiden. Det betyder meget.


I Super Brugsen gøres der også alt for at kunderne kan handle trygt ind

Også i Super Brugsen Farsø er der blev flyttet lidt på afstandsmærkaterne på gulvene og flere føjet til.

-Vi føjet ekstra gulvskilte til i grønsagsafdelingen, bagerafdelingen og ved delikatesse og slagterafdelingen, siger uddeler Mathias Korsbæk. Det er typisk her kunderne standser op og kigger på udvalget og står tæt.

Super Brugsens butikslokale er på 1.039 m2 og må have 138 kunder inde ad gangen.

Mathias Korsbæk har heller ikke indtil videre haft problemer med at overholde dette. Han er mere trist over at restriktioner har lagt en dæmper på handlen.

For det første er alle blevet opfordret til at handle alene og færre gange om ugen, hvilket giver en lavere kundegennemgang. Men også at størstedelen af butikkerne er lukket ned har en effekt for kundegennemstrømningen, særligt når vi befinder os i et indkøbscenter.

Hos Min Købmand i Vester Hornum, har afstandsmærkerne hele tiden siddet med 2 meters afstand.

-Sådan har det været siden foråret, fortæller købmand Michael Frederiksen. Vi må, udmålt efter butiksarealet have 21 kunder inde ad gangen, hertil kommer 4 personaler, altså i alt 25 personer.

Jeg styrer det på den måde, at jeg har sammenlagt 15 kundevogne og kurve stående fremme. Når de alle er i brug, ved jeg, at vi er ved at nå maksantallet i butikken.  

e-max.it: your social media marketing partner