FARSØ: For et år siden, den 1. januar 2020 var der ejerskifte i malervirksomheden Per Hougaard A/S.

Efter 35 år valgte malermester Per Hougaard at gå på pension. Ny ejer var malermester Claus Jensen med firmaet G3 Malerfirma ApS.


Det er nu et år siden at Claus Jensen og G3 Malerfirma overtog Per Hougaard A/S. Det har været en forrygende første år

Et travlt år
Ud over at købe og overtage en velrenommeret virksomhed i Farsø, så har 2020 også budt på en god fremdrift. Corona-pandemien har nemlig – i modsætning til mange andre brancher, givet skub i håndværkerbranchen – herunder malerfaget.

-Det har virkelig været et travlt år. Vi har haft rigeligt at lave, og gået fra 7 til 11 medarbejdere for at kunne følge med, fortæller Claus Jensen, om den bedste start, som man som ny virksomhedsejer har kunnet forstille sig.

Et godt udgangspunkt
Men jeg har også fået det bedste udgangspunkt som man kan tænke sig.  Jeg er virkelig blevet taget godt imod i Farsø, lyder der videre fra Claus Jensen, der også har skullet omstille sig fra at gå fra en lille malervirksomhed på 2 mand til 11.

Men der er til gengæld fulgt rigtig meget erfaring med. Netop medarbejdernes erfaring har jeg kunne drage stor fordel af og meget naturligt kunne uddelegere ansvar. Jeg ved hvad min forgænger Per Hougaard har stået for, og det har jeg ført videre sammen med medarbejderne. Håndværket, kvaliteten og at en ”aftale er en aftale”, står jeg meget på.

Det har altså også krævet sit. Jeg har skullet koordinere flere opgaver, flere ansatte og en malerbutik.

Jeg har hidtil været vant til selv at svinge malerpenslen på lige fod med mine medarbejdere som jeg opfatter som mine kollegaer. Men det er blevet til færre penselstrøg i året der gået for mit vedkommende, da der har skullet laves flere tilbud og jeg har skullet holde styr på arbejdsfordelingen. I den forbindelse skylder jeg Per(tidligere ejer – red) en stor tak, for 35 års erfaring er godt at trække på i den forbindelse, ligesom han også har kunnet hjælpe mig med udfærdigelse af tilbud.

-Jeg havde kalkuleret med at 70% af kunderne blev i forbindelse med ejerskiftet, som for mig var en succes, men det blev 100%. Det skyldes ikke mindst den gode relation til andre håndværkere, altså mine samarbejdspartnere.

En app har gjort det lettere
I det daglige er det Claus der planlægger og koordinerer, ”så det hele glider”.

For at få arbejdsfordelingen, ordrestyring og administration til at gå op i en højere enhed, har året også sagt farvel til fysiske arbejdssedler til fordel for en mobil-app.

-Selvom jeg bruger meget tid på kontoret og møder ind tidligt og tjekker ud sent, så er app’en en kæmpe hjælp i hverdagen.

Der er ikke så meget spildtid som tidligere. App’en sørger for at malerne får alle de malervarer og remedier med ud, så de ikke skal køre en ekstra tur for at hente dem på lageret.

-Og ikke mindst for mig er app’en også en lettelse, for jeg beskriver og beregner allerede materialeforbrug og tidsforbrug, når jeg er i salgssituationen sammen med kunden. Der betyder færre papirer og beregninger der skal genindskives.

Det betyder også, at der er behov for færre besøg fra mester Claus ude på byggepladserne hos medarbejderne, da opgaverne og materialeforbruget på forhånd er beskrevet, så det er bare at gå i gang, og ellers løses resten på mobilen med tale og fotos.

Har fået kollegaer
Men ellers glæder det Claus Jensen at have fået kollegaer som han kalder sine medarbejdere. Det er dejligt når de møder ind og vi får sagt godmorgen, og vi får ordnet småtingene inden de drager ud på opgaverne. Det er et skønt fællesskab jeg har fået, som vi alle nyder.

Har al kundekontakt
Det er Claus Jensen, der har al kundekontakt. Kunderne er 40% boligforeninger, 20-30% nybyg og renoveringer og resten privatkunder.

For så vidt angår privatkunder, som er et stigende antal, er det håndværkerfradraget der spiller ind, fortæller Claus Jensen.

Navneskifte
Nu hvor der gået et år og alle har fundet ud af at Claus er blevet ”den nye Per”, træder Per Hougaard navnet også mere i baggrunden. De sidste håndværkerbiler vil således få skiftet navnet ud til Claus Jensen, G3 malerfirma.

Men basen i Farsø vil der ikke blive ændret på. Det findes ikke bedre, siger Claus Jensen. Vestervang 18 i Farsø forbliver at være medarbejdernes base og Flügger butikkens base og det samme gælder lager og administration.

Butikken fortsætter med de vante åbningstider, Flügger og Dyrup som malingmærker og farverådgivning fra malermesteren. Det har da også allerede trukket en del kunder fra Aalestrup til Farsø for at købe maling.

Mere motion i 2021
Men en ting skal gøres bedre i 2021, har Claus Jensen lovet sig selv. Jeg har ikke haft tid til at motionere i 2020, som jeg har gjort tidligere, det kan ses på sidebenene. Det har jeg lovet mig selv, at der skal være mere tid til i 2021, så jeg både kan få rørt kroppen, men også give hovedet lidt fri. Det giver mig den energi der skal til for at forsætte fremgangen for Claus Jensen, G3 Malerfirma, slutter Claus Jensen.  

FAKTA: Om malermester Claus Jensen, G3 malerfirma ApS.
Malermester Claus Jensen, er selvstændig på 9. år, og driver G3 Malerfirma ApS i Farsø og Aalestrup. Claus Jensen er 41 år, og nærmest født med en malerpensel i hånden, idet han er tredje generation i faget. Firmanavnet G3, står således også for 3. generation. Det var hans bedstefar, maler Martin Jensen, der startede det hele i 1928, og malerfamilien har og er på den måde en fast bestanddel af håndværkervirksomhederne i Aalestrup.
Claus Jensen er udlært hos sin far, malermester Ole Jensen. Herefter boede han 6-7 år i København, hvor han bl.a. også arbejdede indenfor malerfaget og erfaringen derfor blev udbygget. Han vendte derefter tilbage til Aalestrup, og for 9. år siden etablerede han G3 Malerfirma ApS. Indtil 2020 var far, Ole Jensen, eneste ansatte ud over Claus Jensen selv. Med købet af Per Hougaard A/S og ekspansion er Claus Jensen G3 Malerfirmaet i 2020 vokset fra 7 til 11 medarbejdere.       

e-max.it: your social media marketing partner