FARSØ: Selvom der kun er 3 måneder siden, i forbindelse med Region Nordjyllands budgetaftale for 2021, at blev det vedtaget at åbningstiden på skadestuen på Farsø Sygehus fra 1. januar 2021 igen skal udvides fra kl. 8-22 alle ugens dage

så kommer det til at vente lidt på sig. Det oplyser ledende overlæge på Farsø Sygehus, Poul Hedevang Christensen.

Har ikke personale til at bemande udvidet åbningstid
-Det er ganske rigtigt at Regionsrådet har vedtaget en udvidelse af åbningstiden og der er sat penge af til det, men problemet er at vi ikke har personale til at bemande den udvidede åbningstid, siger Poul Hedevang Christensen og fortsætter:

Vi kan ikke skaffe de behandlersygeplejersker, der skal til for at bemande i aftentimerne. De findes ikke, vi skal først have nogle uddannet og det betyder i praksis at skadestuen først kan få sin udvidede åbningstid på den anden side af sommerferien. Det tager 6-9 måneder at uddanne en behandlersygeplejerske.

Det gør heller ikke situationen bedre, at regionen lige nu befinder sig i en særlig situation med corona, hvor der gøres brug af alle ressourcer.

Skadestuens nuværende åbningstid er 8-17 på hverdage og 8-15 i weekender, som dækkes ind af det personale der i forvejen er på sygehuset, inklusiv læger

Opnormeringen af skadestuen skyldes at Lægevagten, der bemandes af praktiserende læger, den 1. marts 2020 valgte at ”trække stikket” i Farsø grundet for få ressourcer.

Dermed forsvandt også aftendækningen til behandling af akutopståede skader. Det betød henvisning til skadeklinikken i Hobro eller skadestuen i Aalborg og det skal Vesthimmerlændingene altså affinde sig med lidt endnu, indtil der er fundet en løsning.

Støtteforening vil fortsat have lægevagten tilbage
Fra den nye formand for Støtteforeningen for Farsø Sygehus, Lars Andresen, lyder det: Vi hilser naturligvis den udvidede åbningstid velkommen, og ser den som et positivt skridt i den rigtige retning. Og der er ingen tvivl om, at forudsætningen for at få lægevagten retur til Farsø Sygehus, er en god og velfungerende skadestue.

Men vi ser det fortsat som vores mærkesag at få Lægevagten tilbage til Farsø Sygehus, da det netop er lægevagten der behandler og henviser til skadestuen i aftentimerne på hverdage og i weekend.

Skadestuen på Farsø Sygehus har speciale i brud og vridskader samt sårbehandling.

e-max.it: your social media marketing partner