VESTHIMMERLAND: Tirsdag var en glædens dag, for der blev der fordelt coronavaccine til Vesthimmerlands 9 plejecentre.

Såvel beboere som personale blev vaccineret – i omegnen af 800 doser blev der givet. Kun ganske få har ikke ønsket at lade sig vaccinere.

140 doser til Højgården
På Plejecenter Højgården ankom bilen med de 140 doser kl. 9.00, hvor praktiserende læge Claus Godsk Jørgensen fra Lægerne Nybovej i Farsø straks gik i gang med at vaccinere.

-Der er afsat tre timer, og der er ikke nogen bestemt rækkefølge som beboere vaccineres i, fortalte centerleder Susanne Glerup forud for vaccinationerne.

Susanne Glerup fortæller videre, at når beboere og personale er vaccineret, så gælder retningslinjerne fortsat på plejecentret, men vi får mere ro på. Det gælder også fortsat, beboerne kan få besøg af tre pårørende – dog kun to ad gangen, og besøgene foregår i beboerens egne lejligheder.

48 doser til Hesselvang
Friplejehjemmet Hesselvang stod for tur tirsdag eftermiddag, hvor praktiserende læge Charlotte Wiersøe fra Lægerne i Aalestrup stod for vaccinationerne, hvilket hun for øvrigt også gjorde på Søndervang i Gedsted.

Hesselvang fik tildelt 48 doser. 24 til beboerne og 24 til personale.

-Jeg har en forventning om at doserne strækker lidt længere, så kan der muligvis også blive til de sidste 6 ansatte på Hesselvang, fortæller leder på friplejehjemmet Pia Nielsen, det ville være dejligt, for samtlige har sagt ja til at modtage vaccinationen. Vi glæder os!.

Også Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen glæder sig over at vaccinen nu er kommet til Vesthimmerland. 

-Det har været 10 lange måneder med corona-virussen og især på vores plejecentre, hvor vores ældre borgere i skiftende perioder har måttet vente med frie besøg fra pårørende. Ansvarlige restriktioner, men derfor er de stadig hårde at komme igennem og derfor var tirsdag en glædens dag i Vesthimmerland.

Fejret med kransekage fra Farsø Bageri
Den særlige dag blev i øvrigt forsødet med kransekage til beboere og personale på samtlige 9 plejecentre i Vesthimmerland. Den søde hilsen kom fra Farsø Bageri, der fra tidlig morgen afleverede kransekage til plejecentrene.

Skal have 2. dose om senest 6 uger
Om senest 6 uger, som det netop er blevet vedtaget af Sundhedsstyrelsen, kommer lægerne forbi igen for give alle deres dose nummer to, således man har 95% immunitet overfor coronavirus et godt stykke frem i tiden.

Alle vaccinationer på nordjyske plejehjem gennemført
Senest torsdag den 7. januar er Region Nordjylland færdig med at vaccinere på samtlige 69 nordjyske plejehjem i denne omgang.

- Det er fantastisk, at vi er kommet hertil. På plejehjemmene er nogle af vores mest sårbare medborgere, og nu har vi taget et første vigtigt skridt i forhold til at beskytte dem mod coronavirus. Vi håber, at det kan give en lille smule ro i sindet, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

95% har ladet sig vaccinere
Plejehjemsbeboerne i Nordjylland har haft et meget stort ønske om at lade sig vaccinere. Det forventes, at omkring 95 procent af alle beboerne ender med at blive stukket med vaccinenålen.

- Det vidner også om, at behovet har været stort. Mange har lidt store afsavn og vaccinationsindsatsen er en milepæl i den her pandemi. Jeg er glad for, at vi sammen med de nationale myndigheder og især også de nordjyske kommuner og de praktiserende læger har handlet og samarbejdet hurtigt og velkoordineret, så det kan komme de mest sårbare til gavn, siger Ulla Astman.

Nye grupper af borgere bliver tilbudt vaccine
Når plejehjemmene er færdigvaccineret i denne uge, betyder det også, at vaccinationsindsatsen vil blive intensiveret øvrige steder. Region Nordjylland følger de nationale retningslinjer på området i forhold til prioritering af vaccinationerne.

Lige nu vaccineres stadigvæk blandt andet frontpersonalet på de nordjyske hospitaler, ligesom særligt sårbare patienter og borgere i eget hjem over 65 år med behov for kommunal hjælp, er de næste i rækken til at modtage vaccination.

- De borgere, som får mulighed for at lade sig vaccinere, får direkte besked via E-boks eller brev, hvis man er undtaget fra E-Boks. Det er altså ikke muligt for alle på nuværende tidspunkt at få adgang til vaccinen, siger Ulla Astman.

e-max.it: your social media marketing partner