Af: Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen

Corona er nok den overskyggende overskrift for året, som snart går på hæld og her er det vist ingen hemmelighed, at 2020 har været et år, som skriver sig selv ind i historiebøgerne. 

Den dag vi som en af syv nordjyske kommuner blev ekstra nedlukket, fik jeg en henvendelse om, at Vesthimmerlands Museum ville gemme min videohilsen. En hilsen, der kaldte på alvorlighed og medfølelse for vores lokale minkavlere. At en video få sekunder efter den er optaget og sendt ud, allerede kan blive udpeget som historisk materiale, det sætter den nuværende situation i perspektiv. Historisk var afslutningen på anden verdenskrig også. Men jeg synes det er svært at forholde sig til, vi har jo ingen synlige ødelæggelser som efter krige. Denne gang er fjenden usynlig. I den forbindelse er jeg glad for at leve i et land, hvor vi har stor tillid til myndighederne og retter os efter udmeldinger herfra.

Der var mange begivenheder vi ikke fik fejret ordentligt i 2020. Jeg kan nævne i flæng:

Hendes Majestæt Dronningens 80 års fødselsdag, Genforeningen med Sønderjylland, 75 året for anden verdenskrigs afslutning, 150 års jubilæum i Aars by, men 100 års jubilæet for Vesthimmerlands Museum nåede vi at markere i januar. Ja, listen er lang, men glædeligt er det, at flere af disse markeringer vil finde sted i 2021 i stedet for.  

Heldigvis har 2020 ikke kun budt på smittetal, massetest, restriktioner, hjemmearbejde og omstillinger. Der har også været plads til samvær, samarbejde og hyggelige timer. Jeg håber, at 2021 bliver vendepunktet, hvor vi ved vaccinernes hjælp vender tilbage til “normale tilstande”. Her kan vi også håbe, at håndtrykket vender tilbage – det savner jeg.

Pandemien har dog ikke sat en stopper for nye projekter, udvikling og vores fælles mål om at forfølge visionen for Vesthimmerland.  En fælles vision om at vækste, udvikle sig og være attraktiv for alle; ansatte, borgere, tilflyttere, erhvervsliv og samarbejdspartnere.

2020 var også året, hvor vi omsider fik en Udligningsreform, som betyder bedre økonomiske forhold for Vesthimmerland. Et enig Byråd har besluttet et budget for 2021, som indeholder både investeringer i hele Vesthimmerland og driftsudvidelser, som aldrig før set i kommunens historie. Der er også plads til afdrag på gæld, som i enhver sund økonomi.

Året har desuden budt på vores årlige tilbagevendende kulturuge, fokus på bæredygtighed og klimaomstilling, en kommende nærpolitistation, sundhedshuse på vej, fondspenge til vores erhvervsliv, en ny velkomstkasse til tilflyttere og minsandten om ikke vores internationalt kendte golfturnering nu også vil brande sig som ”Made in Himmerland”. Jeg synes, at fremtidsudsigterne for Vesthimmerland ser rigtig gode ud og jeg glæder mig til opgaverne i 2021.

Godt nytår – jeg håber, at 2021 bliver med flere håndtryk, mere socialt samvær.

e-max.it: your social media marketing partner