HVALPSUND: Mange ting aflyses i disse tider, men ikke julehyggen på Friplejehjemmet Hesselvang. Trods corona-situationens indgriben i hverdagen, har alle stædigt og vedholdende skabt den dejligste december-stemning.

Vi skal huske at takke hinanden
-Det kan vi godt takke hinanden for, siger Dorthe Bredtoft fra Friplejehjemmet Hesselvang og fortæller videre:  

Forleden blev der afholdt de ½-årlige beboermøder, hvor Frode Kjær, en af beboerne nævnte at vi nok ind imellem glemte at takke hinanden. Og vi har bestemt meget at takke hinanden for her på Hesselvang, nærvær, fællesskab, naboskab, god mad for bare at nævnte lidt. Tak må vi huske, også i en tid hvor meget går imod os.

Doneret en dejlig stund
Nogle gange bliver man overrasket over andres godhed og betænksomhed. Sådan en oplevelse fik man forleden på Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund og Højgården i Farsø, da man blev ringet op af en gavmild sjæl, der sagde at hun gerne ville donere en dejlig stund til beboerne i form af Jette og Heine som ville gå rundt i afdelingerne og synge julen ind. Rosa Nørskov som var den glade giver havde bare sådan en lyst til at sprede glæde og julestemning blandt de ældre. Især i denne tid hvor mange grundet restriktionerne får betydelig færre besøg end vanligt. Og at se på de ældres reaktion lykkedes det til fulde. Rosa er til daglig bl.a. formand for Venneforeningen for Plejehjemmet Åglimt i Ålestrup, hvor de allerede har haft Jette og Heine ude for at synge julen ind.

I det hele taget har opfindsomheden været stor på Friplejehjemmet Hesselvang for at komme i rette julestemning.

Julebar med gløgg og småkager
Et par dage tidligere blev årets julebar således indviet og var på tur rundt i huset med beboernes egne hjemmebagte julesmåkager og hvid gløgg bestående af varm æblecider tilsat hyldeblomstsaft, hvid rom og julekrydderier. Baren er en specialfremstillet multibar til friplejehjemmet, som hurtigt kan ændres til en isbar, cocktailbar, æbleskivebod osv. Den er på hjul og kan klappes sammen og nemt transporteres rundt i huset. I dagens anledning var den pyntet op med granguirlande, lyskæder, nisser og julemusik. Baren er lavet i to niveauer så både stående og kørestolsbrugere ”kan hænge ud i baren”. Besøg i baren var yderst populært og straks kom en beboer med et lille juleønske: " Om julebaren kunne blive til en nytårsbar årets sidste aften".

-Så nu må vi se om julemanden har hørt det ønske, slutter Dorthe Bredtoft.Hesselvangs bar er yderst populær – også op mod jul hvor gløgg og julesmåkager blev serveret fra baren.   

e-max.it: your social media marketing partner