FARSØ: Det var en meget nedslående melding fra statsminister Mette Frederiksen der ramte butikkerne i Farsø sidste onsdag aften. 

Nemlig meddelelsen om, at alle butikker – undtagen dagligvarebutikker og apoteker, skal holde lukke fra 1. juledag. I praksis vil det sige fra lukketid den 23. december og frem til og med den 3. januar.

Noget af en melding
I timerne inden pressemødet svirrede der forlyder om, at indkøbscentre, hvilket altså Farsø Rådhuscenter hører under, skulle holde lukket allerede fra dagen efter, altså den 17. december. En så drastisk beslutning med kun en uge tilbage af julehandlen fandt butikkerne dog ikke sandsynlig, men ikke desto mere var det hvad der blev meldt ud af Statsministeren.

Resolut valgte flere af butikkerne i Farsø Rådhuscenter at holde aftenåbent i timerne efter pressemødet, således at de kunder som først havde planlagt at købe deres julegaver i de sidste dage op til jul, fik chancen for at få købt.


Butikkerne i Farsø Rådhuscenter valgte at genåbne for aftensalg efter Statsminisiterens udmelding om tvangslukning af butikker i indkøbscentre.

Åbnede bagindgangene
Da chokket havde lagt sig og den officielle bekendtgørelse tikkede ind fra Sundheds- og Ældreministeriet, læste flere butiksindehavere i Farsø Rådhuscenter, at butikker med direkte adgang fra det fri(gaden) fortsat måtte holde åbent. Og det er rent faktisk sådan at det forholder sig for butikkerne i Farsø Rådhuscenter. Det betød, at der allerede fra torsdag var arrangeret adgang til butikkerne via deres bagindgange, således at julehandlen kunne fortsætte. Butikkerne kan godt forstå at forvirringen var total for kunderne, for nogle butikker kunne fortsat betjene kunderne via fordøren, mens andre måtte ledes via bagdøren.

Selvom den sidste julehandel blev reddet, så ændrer det ikke ved at alle butikker er tvangslukket mellem jul og nytår. For Farsø Rådhuscenters butikker er det anden gang under corona, at de er tvangslukkede. I foråret var det syv uger, denne gang er det halvanden uge.


Bagindgangene til Farsø Rådhuscenters butikker reddede de sidste dages julehandel.

Rammer også de liberale erhverv
Tvangslukket er også det liberale erhverv, såsom frisører, massører og tatovører fra den 21. december til 3. januar, hvilket også er anden gang i år.

Spisesteder de hårdest ramte
Værst ser der ud for restauranter og andre serveringssteder, der allerede blev lukket ned den 16. december og frem til den 3. januar 2021, undtagen for Take Away. Denne branche var i forvejen underlagt forsamlingsforbuddets regler og lukketid kl. 22, hvilket reelt betyder at spisesteder i år ikke har kunnet afholde julefrokoster. På den måde har man måttet vinke farvel til en af de mest indbringende tidspunkter på året.  

e-max.it: your social media marketing partner