FARSØ: Lokalhistorisk arkiv for Farsø og omegn udgiver den 3. december 2020 en ny bog.

Det er forhv. Kommunaldirektør i Farsø Kommune Henning Olsen der har skrevet en biografi om tidligere boghandler, bogtrykker og borgmester E. Rabøl Jørgensen.

”Rabøl”, som er bogens titel, var i mere end 50 år en af drivkræfterne i Farsøs udvikling, samtidig med, at han udviklede sine egne virksomheder til moderne virksomheder.

Rabøl overtog i 1946 den lokale boghandel i Farsø. Han var landets yngste boghandler på 24 år. Boghandlen blev efterhånden udviklet med kontormøbler og lædervarer i nye lokaler.

 I boghandlen blev der installeret en ”fluesmækker” (trykmaskine), som blev starten på Rabøls bogtrykkeri.

Rabøl engagerede sig straks i byens foreningsliv med formandsposter i Borgerforeningen, Turistforeningen, Sygeplejeforeningen og Boligforeningen samt bestyrelsesposter i en lang række andre foreninger.

Det kommunale engagement startede i 1950, hvor han opstillede første gang, men blev først valgt ind i sognerådet i 1962 og igen i 1966. Han holdt en pause indtil 1978 hvor han blev valgt som borgmester, viceborgmester i 1982 og igen borgmester i 1986. Rabøl stoppede i 1990.

Henning Olsen arbejdede sammen med Rabøl i godt 3 år fra 1986 til 1990.

-På Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og omegn, er vi meget glade for, at vi i samarbejde med familien Rabøl og Henning Olsen, har fået lov at udgive denne bog om Erik Rabøl Jørgensen, den ildsjæl, der har haft så stor betydning for Farsø og Omegn, lyder det fra formand for Lokalhistorisk arkiv for Farsø og omegn, Bendt Thorup, om arkivets nye bogudgivelse.


Bogens forfatter er tidl. kommunaldirektør Henning Olsen, der arbejdede sammen med bogens hovedperson i de tre sidste år af hans borgmesterperiode. 

 

e-max.it: your social media marketing partner