VESTHIMMERLAND: Region Nordjylland har løbende fået mere testkapacitet, og i dag kan der foretages 18.500 tests dagligt. Det betyder, at regionen nu kan teste intensivt i Vesthimmerland.

Massetest går godt
Massetest af borgere i de syv berørte kommuner går rigtig godt. Borgerne bestiller i høj grad tid via coronaprover.dk og lader sig teste, for at myndighederne kan kortlægge muteret coronasmitte.

Vesthimmerland fra fredag
Fra på fredag får Vesthimmerland også muligheden for at lade sig teste i større skala. Massetesten vil her strække sig fra fredag til torsdag, og der er allerede frigivet tider på coronaprover.dk, som kan bestilles.

LÆS OGSÅ: Dronning Ingrid Hallerne blandt corona teststederne

- Det er muligt at bestille tid alle dage, så vi håber, at borgere i Vesthimmerland, vil tage det til sig. Der er tider til alle, og vi opfordrer alle over 2 år til at blive testet, siger Ulla Astman (S), regionrådsformand i Region Nordjylland.

Appel fra borgmester – lad dig teste
Det glæder borgmester i Vesthimmerlands Kommune, at borgerne nu får mulighed for at lade sig masseteste, så der forhåbentligt hurtigst muligt kan blive lukket op igen.

- Endelig kan vi blive testet. Jeg ved, at regionen har arbejdet hårdt for at udvide testkapaciteten. Jeg opfordrer alle borgere til at lade sig teste, lyder det fra Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerland. Det er altafgørende, at kommunerne får fjernet så mange restriktioner som muligt snarest muligt.

- Det er nu, vi for alvor skal vise, at det hårde og ansvarsfulde arbejde, som vi har lagt for dagen i månedsvis, kan få en ende. Derfor er det her en fælles appel og opfordring om at få bestilt tid til test. Der vil være lokale muligheder i både Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup, siger Per Bach Laursen.

Massiv slutspurt sættes ind
Alle nordjyder, der er blevet testet efter 7. november, tæller med i massetest-indsatsen. I de syv kommuner er der blevet testet tæt ved 100.000 borgere. Der bor tilsammen næsten 280.000 indbyggere.

e-max.it: your social media marketing partner