NORDJYLLAND: Regeringen har indgået en aftale om lønkompensation med arbejdsmarkedets parter i de syv nordjyske kommuner, herunder Vesthimmerland, der er ramt af restriktioner, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

de berørte syv kommuner, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Aftalen betyder, at virksomhederne kan sende ansatte hjem og få dækket mellem 75 og 90 procent af lønnen. Loftet er samtidig hævet fra 30.000 til 45.000 kroner om måneden per ansat.

Der er tale om en udvidet ordning af den allerede kendte, hvor virksomheder også får pendlerlønkompensation.

Sikkerhedsnet spændes ud i nordjysk erhvervsliv
Hvis man bor i en af de syv berørte kommuner og arbejder uden for dem, eller bor uden for de syv kommuner, men arbejder i dem, vil man også få lønkompensation. Det drejer sig om ca. 60.000 pendlere.

Samtidig kan virksomheder søge om lønkompensation, selv om det kun er enkelte ansatte, der er ramt af restriktionerne.

Tidligere skulle en større mængde ansatte være hjemsendt før, man kvalificerede sig til lønkompensation.

DI er tilfredse
Dansk Industri, der er blandt arbejdsmarkedets parter, glæder sig også over, at Folketinget og regeringen har udvidet lønkompensationsordningen.

- Det er en virkelig alvorlig og reel udfordring, som lønkompensationsordningen er en god del af løsningen på, så virksomhederne har mulighed for at fastholde medarbejderne i job i en meget svær tid, siger administrerende direktør for DI, Lars Sandahl Sørensen.

Samtidig etablerer erhvervsministeriet et nyt dialogforum under Regeringens og Erhvervslivets Coronaenhed med særligt fokus på erhvervslivet i Nordjylland.

Her skal man drøfte og håndtere erhvervslivets aktuelle udfordringer relateret til de skærpede restriktioner i Nordjylland.

- Jeg ved, at det lokale erhvervsliv i Nordjylland er hårdt presset, og at der er mange spørgsmål, som trænger sig på. Derfor er jeg glad for, at vi med undergruppen får mulighed for i fællesskab at drøfte, hvordan det nordjyske erhvervsliv bedst kommer igennem tiden med skærpede restriktioner i Nordjylland, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S)..

Her skal man drøfte og håndtere erhvervslivets aktuelle udfordringer relateret til de skærpede restriktioner i Nordjylland. 

- Jeg ved, at det lokale erhvervsliv i Nordjylland er hårdt presset, og at der er mange spørgsmål, som trænger sig på. Derfor er jeg glad for, at vi med undergruppen får mulighed for i fællesskab at drøfte, hvordan det nordjyske erhvervsliv bedst kommer igennem tiden med skærpede restriktioner i Nordjylland, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Ud over lønkompensation gælder også hjælp til faste omkostninger og omsætningsnedgang.

Regeringen og Folketingets partier vil desuden forhandle videre om hjælp til det nordjyske kultur- og idrætsliv snarest.


Fakta om hjælp til nordjyske virksomheder i de 7 kommuner:

Lønkompensationsordning:
*Virksomhederne kan sende ansatte hjem og få dækket mellem 75 og 90 procent af lønnen. Loftet er samtidig hævet fra 30.000 til 45.000 kroner om måneden per ansat.

Kompensation for faste omkostninger:
•Virksomhederne får adgang til kompensation for faste omkostninger, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.

•Hvis en virksomhed er tvangslukket og ingen omsætning har, kan den få dækket 100 pct. af de faste omkostninger.

•Hvis en virksomhed oplever en omsætningsnedgang på 50 pct., kan den få dækket 60 pct. af de faste omkostninger (fx husleje, forsikringer, vand, varme og el mv.)

Kompensation til selvstændige, freelancere, kombinatører og kunstnere:
•Alle selvstændige mv.får adgang til kompensation, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.

•Der ydes kompensation for 90 pct. af omsætningsnedgangen, dog 100 pct. i perioder, hvor den selvstændige har forbud mod at holde åbent, hvis der ikke er omsætning.

e-max.it: your social media marketing partner