NORDJYLLAND: På baggrund af den aktuelle nedlukning i syv nordjyske kommuner havde Nordjyllands Politi indkaldt til pressemøde her til eftermiddag.

En af restriktionerne betyder, at nordjyder opfordres kraftigt til ikke at køre mellem de berørte kommuner.

Politiet kommer ikke til at stå vagt ved kommunegrænserne og dele bøder ud, hvis man tager turen over i nabokommunen - men politiet vil være mere til stede og nok være også mere nysgerrige på folks færden.

- Vi vil være mere til stede i de berørte kommuner for at være i dialog med borgerne for at tale om, hvorfor vi har restriktioner og for at betone, hvor vigtigt det her er. Det er jo vores alles interesse, at vi følger de her anbefalinger, og kun ved fælles indsats, kommer det til at være så kort som muligt, sagde politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.

- Vi kommer ikke til at spørge folk, hvor de skal hen, men hvis vi ser, at folk valfarter til Aalborg, selvom der er restriktioner, så kan det godt få konsekvenser for flere kommuner, lød det fra politidirektøren.

Udover opfordringen til at holde sig inden for kommunegrænserne, er der også indført en række andre restriktioner som Politiet skal holde øje med. Blandt andet ler restauranter, barer og fritidsliv, ligesom undtagelserne til forsamlingsforbuddet forsvinder.

Og de restriktioner skal Nordjyllands Politi håndhæve i de syv kommuner. Her bliver det meget efter samme set-up, som der var i marts, da hele landet lukkede ned.

- Vores opgaver bliver at være til stedet for at sikre, at reglerne i forhold til restauranter, barer osv. bliver overholdt, ligesom det var tilfældet i marts, lød det fra politidirektøren.

Og holder man alligevel et værtshus, et træningscenter eller en café åben, så udskrives der bøde med det samme, sagde Anne Marie Roum Svendsen.e-max.it: your social media marketing partner