VESTHIMMERLAND: Hvordan skal vi forholde os til vores juleindsamling i år, hvor Vesthimmerlands Kommune er lukket ned på grund af coronaen? Hvordan skaffer vi midler til at hjælpe enlige forsørgere på overførselsindkomst til at få en god jul, som vi plejer?

Disse og mange andre spørgsmål melder sig hos Dansk Folkehjælp Vesthimmerland.

-I år kan vi ikke sige, at situationen er som den plejer og at vi har de samme betingelser, som vi har haft i de foregående 13 år, hvor vi har været involveret i juleindsamling, pointerer afdelingens formand, Herdis Brix . Vi kan frygte flere nyfattige på grund af pandemien. Hertil kommer, at vi kan være bekymrede for, hvor meget situationen har kostet vores mange gode bidragsydere og hvor meget, det vil gå ud over omsætningen i vores Genbrugsbutik.

Afdelingen vil lægge sig i selen for at skaffe det bedst mulige økonomiske resultat til gavn for de familier, som i forvejen er hårdt ramt.

Erhvervspanel samler ind i hele Vesthimmerland
Dansk Folkehjælps lokale indsamlingskoordinator, Ib Jensen forbereder en kampagne, hvor afdelingens erhvervspanel en time den 1. december 2020 tager telefonisk kontakt til virksomheder i området for at skaffe økonomiske midler til julekampagnen.

-Vi tilstræber, at vores erhvervspanel dækker hele Vesthimmerlands Kommune. For øjeblikket mangler vi et par medlemmer fra henholdsvis Aalestrup og Løgstør. Da ansøgningerne om julehjælp kommer fra hele kommunen, er det vigtigt, at alle bakker op.

Juletræer fra Blære og brød fra Farsø til modtagerne
Målgruppen for julehjælp er enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år i Vesthimmerlands Kommune. Kommunen verificerer, at ansøgerne opfylder betingelserne for at få del i julehjælp fra Dansk Folkehjælp Vesthimmerland. Ansøgningen startede den 1. november 2020.

Igen i år vil Susanne Hansen fra Lyngholmgaard i Blære supplere julehjælpen til de berettigede ansøgere med hver et juletræ. Farsø Bageri supplerer hjælpen med brød.

-Der er ingen tvivl om, at vi i denne usædvanlige får brug for al mulig hjælp og opbakning. Hvert beløb tæller, slutter formanden for Dansk Folkehjælp Vesthimmerland, Herdis Brix.

e-max.it: your social media marketing partner