ULLITS: Troels Laursen, sognepræst i Ullits og kunstanmelder fører rundt på en visuel rejse til 27 kirker i Midt- og Vestjylland, som vil danne rammen for Viborg Stifts julekalender, som hans tre sogne Ullits, Svingelbjerg og Foulum er en del af.

Viborg Stift tilbyder alle muligheden for at åbne en låge i en digital julekalender, hver dag fra 1. søndag i advent og i 27 dage frem mod jul.

Undervejs finder Troels Laursen store og små kunstværker, der kan fortælle historier om det vi venter på frem mod jul. Allesammen værker der ikke er mere end 50 år gamle.

Serien hedder Ventetid og de små korte film på 3-5 minutter vil kunne ses på Viborg Stifts hjemmeside og på Facebook.

Kunst og poesi
Optagelserne til serien begyndte i august, hvor Troels Laursen og fotograf Henrik Helms kørte Viborg Stift tyndt, for at stille skarpt på smuk kunst tilsat poetisk eftertænksomhed.

-Jeg er optaget af, hvad de kunstværker fortæller om den kristne tro og hvordan de tolker den menneskelige tilværelse. Og på den her rundtur vil jeg gerne være med til at åbne en flig af den skatkiste vi har af den nyeste kirkekunst og deres fortællinger, fortæller Troels Laursen.

Eftertanke
Tanken er, at det ikke blot skal være en gennemgang af særlige kunstværker, men også være noget der kan give os allesammen anledning til eftertanke.

-Troels har vist sig som den fødte tv-fortæller, der på sin helt særlige og personlige måde giver mig noget at tænke over op til jul, fortæller fotograf og producer Henrik Helms. 

Efter optagelserne sluttede i slutningen af oktober, er alt materialet blevet set igennem, tilsat speak og musik og redigeret sammen til 28 afsnit. En ide som har rumsteret i Troels Laursens hoved længe.

-Vi har valgt at lave hele 28 små afsnit, for at følge hele adventstiden fra første søndag i advent og så helt frem til og med juledag, hvor julen for alvor fejres i kirken og vores ventetid er ovre.

Som en ekstra bonus tager vi også lige Hellig Tre Kongers aften med den 6. januar, hvor julen er slut og vi er godt i gang med det nye år, siger Troels Laursen.

Blandt de lokale kirker der besøges er Aalestrup kirke den 10. december,  Svingelbjerg kirke den 17. december, Løgstør kirke den 22. december og  Foulum kirkegård den 23. december.

e-max.it: your social media marketing partner