VESTHIMMERLAND: Nedlukning eller ej, så holder naturen stadig døgnåben og den kan booste sundeheden på både det fysiske, mentale og sociale plan, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.

Gør det selv aktiviteter
I weekenden myldrede det med børn og voksne i alle aldre ude i naturen og der er i øjeblikket run på de mange ”Gør det selv” aktiviteter som vi har på de seks naturbaser i Vesthimmerland, fortæller Karin Winther. Jeg har i efterhånden mange år, udviklet tilbud, hvor man på egen hånd kan finde beskrivelse og opgaver på Naturekspeditionen, for efterfølgende at tage på tur på egen hånd. Det er en stor fordel i disse tider, hvor vi ikke må samles i større grupper og jeg ikke må guide ude i naturen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi er så meget som mulig udenfor, så jeg vil derfor opfordre til at finde inspiration til aktiviteter for hele familien, hvor ingredienserne natur, motion, socialt fællesskab, leg og læring og ikke mindst røde kinder er sikkert!

På Naturekspeditionen er der aktiviteter, hvor deltagerne selv vælger tid, sted og indhold for turen, da der er aktiviteter i både lys og mørke. Det er gratis, det kræver ikke booking og man bestemmer selv om man vil have madpakke med, tilberede mad over bål på en af naturbaserne eller måske overnatte i et shelter, bivuak eller i en hængekøje.

Nåede at gøre klar til nissejagt inden nedlukning
Inden nedlukningen i fredags nåede Nature Rangerne også at opsætte 14 nisser i Jenle Plantage. Vores traditionelle adventsarrangement er aflyst, men nissejagten skulle de mange familier i Vesthimmerland ikke snydes for, så vi og Lars Wachmann fra Naturstyrelsen rykkede hurtigt ud med pælebor, spader og pandelygter, da det nåede at blive mørkt inden vi blev færdige. Vi håber dog stadig at kommunegrænserne åbner igen til december, så de mange andre besøgende fra andre kommuner også kan komme på nissejagt.

Besøg naturbaserne for inspiration
Et besøg på en naturbase kan give både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed ind under huden, men det er ikke kun borgere i Vesthimmerland, der kan gøre brug af de mange aktiviteter. Langt de fleste aktiviteter kan downloades og placeres i andre naturområder. Jeg vil også anbefale Naturglæde kalenderen, hvor man hver måned får inspiration til oplevelser, der passer til hver måned.

Naturglæde
Naturekspeditionens “Naturglædekalender” sætter nemlig fokus på aktiviteter og initiativer, der booster sundheden på både det fysiske, mentale og sociale plan og det er der vist brug for som tingene har udviklet sig pt. slutter Karin Winther, der fortsætter med at udvikle og inspirere til nye aktiviteter i naturen fra hjemmekontoret.

e-max.it: your social media marketing partner