FARSØ: Fra på næste torsdag vil julebelysningen i Farsø stråle i al dens glas – og i år endda endnu flottere end de forrige år.

Butikker og erhverv står bag
Det er byens butikker og erhverv der bidrager til Farsøs julebelysning. Da flere af de planlagte juleaktiviteter – herunder også den traditionelle og hyggelige julelystænding med julemand, julenisser og boder på Store Torv er aflyst, grundet de aktuelle corona-restriktioner, så er det besluttet at Farsøs julebelysning skal lyse endnu flottere i år, som en opmuntring til os alle.

Det er Rasmus Dige, byggemarkedsleder i XL Byg og medlem af Farsø Handelsstandsforenings bestyrelse, der ligesom de forrige år har stået for koordineringen af julebelysningen, herunder at skaffe det nye materiel og samle de mange frivillige kræfter, der på lørdag går i gang med at sætte belysningen op.

Tændes på næste torsdag
Julelysene vil ved aftenstide, på næste torsdag blive tændt sammen med gadelysene.

-Jeg kan derfor kun opfordre til, at man kører en tur gennem hovedgaden eller tager sig en aften gåtur for at kigge på de flotte lys, siger Rasmus Dige.

Han fortæller, at man vil kunne se 22 guirlander over hovedgaden med skiftevis stjerner og hjerter, som man kender det fra de forrige år. På Store Torv finder man det store juletræ med kæde, og lys i de omkringliggende træer. Farsøs særkende - lysparasollerne vil også komme op. Ligesom Farsø Rådhuscenter vil være pyntet op ved indgangene, på nær ved Fakta, hvor der er byggeaktivitet.

Som noget nyt vil der i år komme lys i træerne på Torvet. Det skyldes at kæmpenisserne har fået ny placering på græsarealet mellem Store Torv og Torvet.

Det nye pynt
Den nye pynt i år vil være tre specialbyggede stativer til juletræer med lys i. De vil blive placeret på henholdsvis Torvet, Store Torv og i Centerbuen.

Nyt er også up-lights på det store træ i lyskrydset mellem EDC Mægleren og Tøjeksperten. Lyset vil lyse op ad stammen og op i trækronen. Disse up-lights vil de kommende år blive udvidet til træerne langs med Th. Eriksens Vej.

Mange frivillige kræfter hjælper til
Som nævnt vil mange frivillige kræfter møde op på lørdag, når belysningen skal op.

Der vil blive startet op tidlig morgen, således at man i morgenmørket kan tjekke at lysene lyser som de skal. Desuden er tidlig morgen og formiddag også valgt inden at lørdagstrafikken bliver for tæt.

Rasmus Dige er meget taknemlig for de mange frivillige der stiller sig til rådighed for julebelysningens opsætning – og nedtagning igen efter jul. De fortjener en tak her i avisen:

Jess Andreasen, Palle Bro Kristensen, Jan Thrige, Kris Rokkedahl, Jesper Sander, Niels Peter Jørgensen, Brian Thorup, Torben Sørensen, Kent Laursen, Casper Høilund, Martin Elkjær Jensen, Kristian Bjerregaard, Kasper Pedersen, Mads Øgaard og Rasmus Dige

Desuden også en tak til Versalift, Danilift og Øgaard for lån af lokaler og lifte.

Kæmpe nisserne hører til
Afslutningsvis skal også nævnes de store halmballenisser. Rundballerne leveres og opsættes af Børge Bach fra Rønbjerg. Rikke Skadhauge fra Hvalpsund, som har syet de store nissedragter, vil få assistance fra Farsø Tri & Trim på Torvet 1, til at ”klæde” nisserne på. 

e-max.it: your social media marketing partner