VESTHIMMERLAND: Tirsdag middag meldte Region Nordjylland ud, at man fra starten af uge 48 vil starte massetesten af borgerne i Vesthimmerlands Kommune. 

Testningen vil stå på i minimum fem dage og der vil blive oprettet minimum fire teststeder fordelt ud over hele kommunen.  Teststederne er endnu ikke oplyst.

Alle borgere over 2 år skal testes
Alle borgere over 2 år er selv ansvarlige for at bestille tid til test via coronaprøver.dk.

- Vi forøger løbende kapaciteten, og derfor kan alle borgere heller ikke forvente, at blive testet i løbet af første dag. Vi lægger løbende testtider ud på coronaprøver.dk, så borgere, der ikke er blevet testet, bør løbende holde øje her. Og respekter gerne, man ikke bare kan møde op uden at have booket tid, siger Jan Nybo, der er chef for regionens COVID-19 testindsats.

Jan Nybo fortæller desuden, at tidsplanen potentielt kan blive fremrykket, hvis det lykkes at få opjusteret endnu mere testkapacitet til Region Nordjylland.

Han oplyser endvidere at borgere i Vesthimmerland bør vente med at lade sig teste, indtil massetestningen starter op i Vesthimmerland - med mindre borgeren har symptomer, er nær kontakt til en smittet eller skal testes forud for eksempelvis hospitalsbesøg.

Borgerne i de berørte kommuner kan finde mere information om testtilbud og massetest og få svar på flere spørgsmål omkring hvem der skal testes og hvordan på www.rn.dk/massetest

Plan på vej for immobile borgere 
Region Nordjylland og de syv berørte kommuner er desuden ved at lægge sidste hånd på en plan for de borgere, der ikke har mulighed for at transportere sig til massetest. For alle borgere i de syv kommuner får mulighed for at lade sig teste. 

- Vi ved godt, at en del eksempelvis gangbesværede og ældre immobile borgere gerne vil vide, hvordan de bliver testet. Til dem vil jeg gerne sige – vi glemmer jer ikke. Vi er godt i gang med en plan for, hvordan det kommer til at ske, i samarbejde med de berørte kommuner, siger Jan Nybo.

Massetesten af borgere i 7 nordjyske kommuner, herunder Vesthimmerland, skyldes at myndighederne på den måde kan myndighederne kan kortlægge muteret virus, så vi undgår, at den muterede virus smitter yderligere.


e-max.it: your social media marketing partner