100 års jubilæum i skyggen af corona

HAUBRO: I år har Haubro lagt by til unges glæder og trængsler i efterskolelivet i 100 år. 

I dag, den 3. november er det præcis 100 år siden  at Anton Sørensen grundlagde Himmerlands Ungdomsskole i Grundtvigs ånd. 

Det har været 100 år med store forandringer for skolen, men glæden ved efterskolelivet er intakt og Grundtvigs ånd – ja, den er der i høj grad stadigvæk, fortæller viceforstander på Haubro Ungdomsskole, Stinne Krogh Poulsen og fortsætter:

Så selvom efterskole i dag betyder, at piger og drenge fx går på samme elevhold og skoleåret ikke længere planlægges efter høsten, så møder de unge fortsat Grundtvigs ideer i form af det levende ord, fællesskabet i centrum og sang, gymnastik og fællesskab som centrale værdier i et efterskoleår. Også FNs verdensmål er kommet ind i HU’s værdigrundlag.

Desværre har Corona også i Haubro forhindret, at den runde dag kan fejres behørigt, men det har ikke skolen i – på dagen, at invitere dette års efterskoleelever til en ekstra festlig aftenmiddag  med tapas og festlige indslag.

Stinne Poulsen fortæller, at skolen selvfølgelig ærgrer sig over, at de planer, der var lagt for jubilæet, lige nu ikke kan gennemføres. Men når situationen er som den er, glæder vi os til gengæld over en festlig aften med vore elever, for det er trods alt dem, vi er her for, og sådan har det været i de sidste 100 år.

Himmerlands Ungdomsskole startede skoleåret 20/21 med det største elevhold i skolens historie på hele 168 elever fra hele landet.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: