FARSØ: De seneste to år har Benzinselskabet OK selv stået for at drive OK- Plus tanken i Nørregade. Nu er det blevet nye tider, butikken har fået ny forpagter.

Ny forpagter
Karsten Pedersen, der privat bor i Øster Hornum, overtog butikken som forpagter for et par måneder siden - nærmere bestemt den 31. august, og siden har den 53-årige købmand blandt andet skabt mere gulvplads i butikken, efter at den meget brugte pakkeshop er flyttet ind i det gamle kølerum.     

-Det er blevet supergodt. Kunderne er vældig positive, og det giver de også udtryk for. De kan se, der er sket mange ting her allerede, og de bemærker især, at det er blevet mere lyst i butikken, siger Karsten Pedersen og peger mod butikkens store glasparti, der leder meget lys ind, der hvor der før stod en høj varereol og blokerede for dagslyset.

Allerede sket forandringer
De allerede skete forandringer i butikken er kun starten. Det gamle inventar fra 80’erne vil blive skiftet ud løbende, bl.a. med et nyt tobaksskab, der blænder sig selv af ligesom spare-pærerne i loftet vil blive erstattet af nyt lys, der vil give en helt anden stemning i butikken.

-Det skal være en lækker og overskuelig butik, siger Karsten Pedersen, der efterhånden har mange års erfaring med butiksindretning. Først som uddannet købmand, herefter som ansat i en tømmerhandel i Fjerritslev. I 1988 var han med til at åbne Bauhaus i Aalborg og senere Biltema i Aalborg.

Mere end en bilistbutik
I Farsø er det dog langt fra kun en bilistbutik han vil drive, det skal med et moderne udtryk være en convenience store.

-I dag betaler de fleste tankkunder med kort og har i princippet ikke et ærinde i butikken. Det er derfor at størstedelen af tankstationerne i dag ikke har en bilistbutik. I dag har butikken derfor en helt anden rolle. Vi lever af at sælge, det du har brug for, når du er undervejs.           

Som før nævnt er aktiviteten i pakkeshoppen kraftigt stigende, men også salg af food to go, friskbrygget kaffe, slik, tobak, lotto og blomster er de store sællerter i butikken.

Vil satse mere på food-to-go
Og især food-to-go er et af de områder, som Karsten Pedersen fremover vil satse mere på. Jeg vil f.eks. gerne have et alternativ til de franske hotdogs.  Det kan som eksempel være hjemmelavede sandwicher, som et mere sundt alternativ. 

-Jeg forestiller mig, at vi laver dem hver morgen inde i butikken, så de er friske. Vi bruger friske råvarer i den rigtige kombination, så smagssammensætningen sidder lige i skabet, forklarer Karsten Pedersen, om opdateringen af food-to-go udvalget i butikken.   

Nøgleudlevering til sommerhuse
Det er ikke kun lokale der bruger butikken, det gør en stor del af egens sommerhusgæster også. Som en af de få OK – Plus tankstationer i landet – hvis ikke den eneste, så har OK i Farsø nøgleudlevering.

-Vi er dermed det første indtryk og ”den første person”, som vore gæster møder. Det er derfor vigtigt at vore gæster får en god service – også på tysk og engelsk. Det betyder, at de skal have de rigtige informationer i forhold til det sommerhus de har lejet, men også info om området. Her er vi glade for, at vi kan udlevere en særlig velkomstmappe, som lokalområdet står bag.  

Om sommeren er der ofte 50 nøgleudleveringer på en lørdag, som er den typiske skiftedag i sommerhusene.     

Støtter lokale klubber
Lokalområdet er i det hele taget en stor del af OK’s koncept, som Karsten Pedersen som forpagter og dermed som franchisetager er en del af.

Vi støtter bl.a. klubberne Farsø Rideklub, Farsø Handbold Klub. Strandby IF og FUIK. Det vil sige, det gør tankkunderne. For det er kunderne selv der kan bestemme hvilken klub de ønsker at støtte med et par ører, for hver liter brændstof de tanker hos OK.

God vej til Farsø
Spørger man den nye forpagter om den øgede trafik han skaber på tanken og i Farsø’s nordlige rundkørsel, så siger han at der ikke er problemer, andet end når kunder, der skal i pakkeshoppen holder ved tankanlægget i stedet for på tankens p-pladser.            

Ud over Karsten selv, har han 5 ansatte, der alle er voksne ekspedienter over 18 år. Selv er han at finde i butikken i hverdagene med at bestille varer, fylde op og trimme butikken. Han ekspederer også gerne når der er travlt i butikken.             

Som tidligere nævnt bor Karsten Nielsen i Øster Hornum. Han bor på en nedlagt gård med sin kone Iben og deres tre børn, og han har drevet selvstændig virksomhed i mange år. Han kommer oprindeligt fra Esbjerg, men efter han aftjente sin værnepligt i Aalborg, blev han i Nordjylland og flyttede til Fjerritslev og er siden blevet hængende i landsdelen på nær fem år i Sverige med Bauhaus. 

Der sker noget
Han har ligesom mange andre ca. en halv times kørsel på arbejde. Der er rigtig god vej til Farsø, som jo har stor betydning for den branche jeg arbejder med. Selvom jeg kun have begrænset kendskab til Farsø før, så kan jeg i de få måneder jeg har været her, mærke at det en god by, hvor der sker noget, siger han og peger som eksempel over mod sine naboer Netto og Aldi, der opfører helt nye forretninger  
og bringer deres butikker up-to-date ligesom han selv gør med sin.          

e-max.it: your social media marketing partner