GUNDERUP: Mette og Peter Christensen har efter flere besøg i Sydspanien, sammen med børn og familie, fået forkærlighed for egnen og dens kultur.

Især Sydspaniens stolte tradition for keramik er gået dem lige i hjertet - så meget, at de nu er startet som iværksættere med import af håndlavet spansk keramik.

Parret og deres to store drenge bor i Gunderup – faktisk i Gunderups gl. skole lige i udkanten af Trend Skov. En idyllisk og hyggelig base for familien som stemmer godt overens keramikkens evne til at skabe hygge og nærvær i en ellers travl hverdag.

Opstod over en kop kaffe
Iværksætterdrømmen - Casa Jada, opstod en sommeraften i 2019 over en kop kaffe, med de netop indkøbte krus fra Spanien.

-Vi elsker de glade farver, der danner rammen for hyggen og nærværet når vi er sammen, fortæller Mette Christensen.

Når man går på marked i Sydspanien er den stolte tradition for keramik ikke til at overse. Og det er et fantastisk flot håndværk. Indrømmet noget er mere ”spansk” end andet, siger Mette Christensen med et smil. Men der er ingen tvivl om, at vi er faldet for keramikken, og kan se det på det danske marked, hvor farver, flotte mønstre, mix og match er In. Det der adskiller denne keramik er at det håndlavet og håndmalet, men stadig er til dagligdags brug og prisen – eksempelvis kr. 95 for et krus ikke kan afskrække nogen.

Såvel Mettes som Peters daglige erhverv ligger langt fra deres hobby som importører af keramik.

Mette er socialrådgiver og familiekonsulent. Efter 17 år indenfor det offentlige og private erhvervsliv, sprang hun for tre år siden for første gang ud som iværksætter og selvstændig og etablerede sit eget firma som socialfaglig konsulent. Det betyder arbejdsopgaver over hele landet. Et job med mange paragraffer og ikke mindst mange triste menneskeskæbner, der skal løses.

Kreativ hobby
- Selvom jeg har stor glæde ved mit job, så tyder meget på, at jeg har behov for at beskæftige mig med noget helt andet i min fritid, noget med kreativitet og farver. Jeg maler lidt – indskyder Mette, ligesom hun holder meget af at lave mad og i den forbindelse har fundet ud af den spanske keramik har mange flere funktioner end man kan forestille sig.

- Ja hvem skulle have troet, at denne saltbøsse med fem huller egner sig perfekt til kanelsukker, eller denne grydeskesaflægger også passer perfekt til en sideanretning. Jeg kan godt lide at kombinere og eksperimentere, og det synes jeg de stel og de komponenter vi indtil nu har importeret afspejler.


Her ses Anna stellet som Mette Christensen har designet.                       

Mette har også lavet sit eget design, som har fået navnet ”Anna”. Det kommer sig af at min mor Anna, som også har været med på vore rejser, forleden fyldte 70 år, og hun skulle have en særlig gave. Jeg fik derfor vores producent i Spanien til, ud fra mine input, at lave et dansk design bestående af valmue, marguerit og kornblomst. Julestellet ”Farmors Jul”, som Casa Jada også forhandler er med tilretninger blevet til på samme måde.     

Mettes mand, Peter er egentlig den retmæssige indehaver af Casa Jada. Til daglig er han kontrollør for Fødevare- og Miljøministeriet. Også han nyder at kunne gemme paragraffer og regler væk når han er hjemme. Indtil videre er hans hjemmekontor blevet inddraget til showroom for keramikken.    

Et familieprojekt
-Det er et familieprojekt, vi er alle inddraget. Der er lavet showroom, oprettet webshop og lige nu arbejder vi på at etablere et forhandlernet i Danmark, fortæller Mette. Vi håber også snart at vi kan komme til Spanien igen og besøge keramikværkstedet og udvikle nye ideer. Keramikken er importeret fra Artesania Leon i La Rambla og fabrikken vi handler med har produceret spanske keramik gennem 4 generationer. De er så dygtige.

Vi har ikke været der siden december sidste år. De varer vi har på lager lige nu stammer fra marts måned, hvor vi fik leveret lige inden Corona nedlukningen, men heldigvis har vi kunnet klare meget via telefon og mail, og har mulighed for at bestille hjem løbende, så vi kan komme godt fra start med Casa Jada.

e-max.it: your social media marketing partner