FARSØ: 12-årige Sarah fra Farsø er national vinder af ”Sommerbogen 2020” og skal på mandag tømme Bog & idé i Farsø Rådhuscenter for bøger.

Lokal vinder af landsdækkende bogkonkurrence
Det var en meget glad og overvældet Sarah, der for et par uger siden fik nyheden om, at hun er blandt de tre nationale vindere af sommerkonkurrencen Sommerbogen 2020, som Vesthimmerlands Biblioteker sammen med De Danske Børnebiblioteker har afholdt hen over sommeren.

I alt har ca. 7000 børn i 76 kommuner skrevet tilsammen 21.000 boganmeldelser, så der har været godt gang i børns læselyst denne sommer.

12-årige Sarah var i blandt de fire lokale vindere i Vesthimmerland, som hver især fik overrakt en nøje udvalgt bog baseret på et interview mellem dem og en bibliotekar. Hos Vesthimmerlands Biblioteker gør man nemlig en ekstra indsats for at finde det bedste match mellem barn og bøger.

Stigende interesse for børnebøger
Det er ikke kun landets biblioteker, der oplever en stigende interesse for børnebøger. Også boghandler Dennis Simonsen fra Bog og idé i Farsø Rådhuscenter kan mærke en markant stigende interesse for børnebøger.

-Særligt siden midten af maj har jeg kunnet se en stigende interesse for børnebøger og læsning blandt børn. Det er noget, der glæder mig, og så synes jeg jo også, at Sommerbogen var en alletiders konkurrence. Så jeg ser frem til, at Sarah kan indløse sin præmie i Bog & idé i Farsø Rådhuscenter, fortæller Dennis Simonsen.

Tøm boghandlen på 5 minutter
Den nationale præmie, som Sarah modtager, er 5 minutter til at tømme en boghandel for alle de bøger, som hun kunne tænke sig, dog max. for et samlet beløb på kr. 3.000

Inden de fem minutter går i gang har Vesthimmerland Biblioteker og boghandler Dennis Simonsen sørget for, at Sarah får kyndig vejledning til at finde de bøger, som hun interesserer sig for, så hun efter dagens boghøst får den størst mulige glæde ud af sin nye bogsamling.

e-max.it: your social media marketing partner