FARSØ: Den første søndag i oktober finder den årlige Røde Kors indsamling sted. En indsamling, der på grund af corona-situationen bliver lidt anderledes, end den plejer at være.

Det er vigtigt, at alle føler sig trygge
- Vi har været så heldige at Farsø Rådhuscenter har givet os lov til at starte og slutte indsamlingen på Centertorvet i år, siger indsamlingsleder fra Røde Kors Farsø, Henrik Petersen. Det giver mulighed for at holde god afstand mellem indsamlerne.

- Det er enormt vigtigt for os, at både indsamlere - og dem vi ringer på hos, føler sig trygge, tilføjer Henrik Petersen. Det vil i lighed med tidligere år både være muligt at bidrage med kontanter og Mobilepay. Ved donation af kontanter skal giveren selv lægge pengene i indsamlingsbøssen. Og ved håndtering af både kontanter og materialer er der sørger for både masker, handsker og rigeligt med håndsprit. Og så bliver indsamlerne selvfølgelig opfordret til at holde god afstand rundt ved de mange døre.

Mangel på indsamlere
I lighed med tidligere år, mangler Røde Kors i Farsø stadig en del indsamlere i bl.a. Farsø, Vester Hornum, Hvalpsund, Gatten og Ullits. I mandags var der tilmeldt 11 indsamlere, hvilket pt. efterlader 38 ubemandede ruter.

- Vi kommer bestemt til at mangle indsamlere igen i år, siger Henrik Petersen. Men han er i år lidt mere optimistisk end de seneste år. For en ny frivillige i Røde Kors Farsø, Lise Jende, har lavet aftaler med både Farsø Skole og spejderkorpsene i Farsø.

- Vi har lavet en aftale med Uhrhøje om at give et arrangement til den klasse på Farsø Skole, som samler flest penge ind, siger Lise Jende. Og XL Byg har udlovet et gavekort til den spejdergruppe, der samler flest penge ind. Det er vi rigtigt glade for.

Hjælp til de mest udsatte
Årets indsamling går blandt andet til udsatte børn her i Danmark og til at hjælpe børn og deres familier i Yemen og Syrien. Den del af indsamlingen, der bruges på udsatte børn i Danmark skal sikre driften af Røde Kors ferielejre, samt at sårbare børn får nogle af de muligheder de fleste andre tager for givet, fx mulighed for at gå til sport eller fejre fødselsdag.

Ude i den store verden går pengene bl.a. til at sikre, at de børn, der bor i flygtningelejre får rent vand at drikke, mad hver dag og mulighed for at se en læge hvis de bliver syge. Mange børn er nemlig alene. Uden forældre eller andre voksne til at beskytte dem. Ikke bare mod sult og kulde, men mod menneskehandle og overgreb.

Røde Kors arbejder på, at intet barn i verden skal stå alene.

e-max.it: your social media marketing partner