Æblernes dag blev markeret i Korsø

KORSØ: Årets æblehøst er skudt i gang og det blev i dag markeret hos Brovejens Frugtplantage og frugtavler Finn Brix-Mikkelsen med ”Æblets dag”.

Og der er nok frugter at hente. Årets æblehøst har indtil videre i år vist sig at være utrolig stor på grund af det varme og tidlige sommervejr.

Levende Landsby fra Vesterbølle var forbi var forbi for at vise hvordan man mostede æbler i gamle dage, til stor fornøjelse for de mange besøgende. Man kunne fatte en trillebøre og gå i plantagen for at plukke æbler samt handle i gårdbutikken. Finn Brix-Mikkelsen sørgede sammen med den øvrige familie for, at det blev en festlig og fornøjelig dag, for både børn og voksende.

Brovejens frugtplantage har mere end 20 forskellige sorter fordelt på 23.000 træer. Sorterne modnes på forskellige tidspunkter, og kommer løbende til salg i gårdbutikken. Derudover har de hjemmedyrket honning og salg af æblemost fra egne æbler.

Frugtplantagen har mere end 30 års erfaring og bliver drevet af Finn som står for den daglige drift. Derudover er der to faste plukkere, samt børn og børnebørn der også giver en hånd med på den familieejede frugtplantage.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: