FARSØ: Efterårssæsonen er startet på Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet. Her i september er der to spændende begivenheder på programmet.


Søndag er der folkemusikkoncert med trioen Vesselil på Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet. 

Koncert med Vesselil
På søndag finder der en moderne folkemusikkoncert på Johs. V. Jensen Museet. Man kan opleve trioen Vesselil - en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

I 2018 udgav trioen deres debutalbum, "Vesselil", som har modtaget varme anmeldelser og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaller.

To (forfatter)generationer spiller ud
Næstkommende søndag står i litteraturens tegn. I anledning af museets særudstilling #ForfatterPåVej bydes der velkommen til to forfattere. Som repræsenterer hver sin forfattergeneration, fortæller de historien om deres veje ind i forfattergerningen.

Den ene, Jens Smærup Sørensen, debuterede i 1971, har siden udgivet en lang række romaner, noveller og børnebøger. Særlig kendt blev romanen Mærkedage fra 2007.

Den anden forfatter er Hanne Højgaard Viemose. Hun dimitterede fra Forfatterskolen i 2011 og debuterede samme år som forfatter. Senest har hun  udgivet romanen HHV, FRSHWN – Dødsknaldet i Amazonas. Hanne Højgaard Viemose er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020.

e-max.it: your social media marketing partner