ERTEBØLLE: Nu hvor campingsæsonen er ved at gå på hæld, er Ertebølle Strand Camping gået i gang med et stort udvidelses- og renoveringsprojekt i forbindelse med hovedbygningen, som først vil være helt klart ved sæsonstart – påsken 2021.

I sidste uge blev den gamle servicebygning fra 1969 revet ned. Det skete med god hjælp fra en lokal entreprenør og fastlæggere på campingpladsen, der beredvilligt trådte til.


Den gamle servicebygning fra 1969 er netop blevet revet ned på Ertebølle Strandby Camping. Der etableres nu i stedet 120 nye kvadratmeter bestående af en udvidelse af Cafe Ertebølle, heruder nye køkken- og toiletfaciliteter. Derudover nye servicefaciliteter til campisterne til erstatning for de gamle.     

-Lige nu er det gamle fundament ved at blive fjernet og det samme er den underlæggende rørføring, fortæller campingpladsejer Lars Brandt, der knap nok har sluppet sommerens travlhed med gæster på pladsen, førend det de næste mange måneder står på byggeri.              

120 nye kvadratmeter
Når resterne fra den gamle servicebygning er helt fjernet etableres der fundament til 120 nye kvadratmeter. Ud over en udvidelse af Cafe Ertebølle, så kommer der også helt nye køkkenfaciliteter – og toiletter i tilknytning til cafeen. På bagsiden af bygningen der vender ud mod campingpladsen vil der være helt nye servicefaciliteter til campisterne 

-Der vil ihvertfald nu gå yderligere 6 uger med at etablere nyt fundament, ny vand- og ledningsføring, gulvvarme i bygningen m.m. inden tømreren tager over med at etablere selve bygningen og koble den sammen med hovedbygningen og Cafe Ertebølle, forklarer Lars Brandt, der er meget spændt på byggeriet, der indtil nu kun findes på papir, efterhånden tager form.

75 ekstra gæster i cafeen
-Vi får dermed et helt moderne og meget funktionelt indrettet hus, der også klarer yderligere 75 pladser i cafeen og den ekstra køkkenkapacitet det kræver, fortæller campingpladsejer Lars Brandt. 

Selvom Ingrid og Lars Brandt årligt fremtryller nyheder på campingpladsen, såsom en total renovering af den gule gård til forsamlingshus og festlokaler, nye campinghytter med eget bad, Cafe Ertebølle med pandekager som hovedingrediens, luksus campingtelte, så hører den forestående udvidelse og renovering til i den dyre ende. 

-Den er vi villig til at tage, for vi har besluttet at denne campingplads er vores liv og vores arbejdsplads mange år frem i tiden, forklarer Lars Brandt. 

Sidste år modtog Ingrid og Lars Brandt Farsø Erhvervsråds erhvervspris for deres foretagsomhed, og netop foretagsomhed er vigtig for at kunne drive campingplads i dag. Med etableringen af Cafe Ertebølle for to år siden, fik campingparret en ny indtægtskilde, som kan være meget nyttig som supplement i en campingvåd sommer, og som er med til at udvide sæsonen. 

Berømt pandekage koncept
For det er langt fra kun campinggæster der spiser i Cafe Ertebølle. Pandekagekonceptet har nemlig bredt sig vidt og bredt hvilket betyder at både lokalbefolkningen - men også gæster langsvejs fra, lægger vejen omkring Ertebølle. 
 

Busselselskaber er de nye gæster
Nu ønsker Ertebølle at folk kommer i busser.

-Vi har lavet et nyt samarbejde med Stenaldercenter Ertebølle, der henvender sig til busselskaber. Nu kan man komme til Ertebølle og både få et spændende historisk indblik i vores kulturarv stenalderen og få en frokost i Cafe Ertebølle i vore nye lokaler. Med plads til 75 personer kan busgruppen få det nye lokale helt for sig selv, fortæller Lars Brandt om konceptet, som han håber også kan komme til omfatte samarbejde med andre besøgssteder i Vesthimmerland. 

Cafeen har gjort udvidelsen mulig
-Sikke en sæson, først rolig og forsigtig, så vild og aktiv, men hele tiden i respekt for mulig spredning af virus. Nu venter den til alle tider største investering på Ertebølle Strand Camping.  Ny 4-stjernet sanitet- og køkken faciliteter. Gratis badevand på hele campingpladsen til 2021. Det er arbejdet med caféen, der har givet os disse nye muligheder, slutter Lars Brandt.

Det er i øvrigt lokale håndværkere der står for byggeriet.

e-max.it: your social media marketing partner