HAUBRO: I 1953 blev huset bygget, men jeg ved ikke hvornår det kom til at hedde Fritidsvirke, lød det her til eftermiddag fra formand for Haubro Sogns Beboerforening, René Binderup-Nielsen.

Anledningen var at beboerforeningen havde inviteret borgerne i Haubro til indvielse af ”Fritidsvirke”, et hus som beboerforeningen overtog - og købte af Vesthimmerlands Kommune for en krone sidste efterår.


Kim Nyby fra Jutlander Bank (t.v.)var i dagens anledning også forbi med en check til beboerforeningen. De blev overrakt til formand for Haubro Sogns Beboerforening René Binderup-Nielsen (i midten) og beboerforeningens kasserer og arbejdsmand Knud Pedersen.  

Siden har mange frivillige i byen trådt til for at få det gamle og noget misligholdte hus på Løgstørvej sat i stand. Og til det har beboerforeningen bl.a. modtaget beløb fra Landsbypuljen, Vesthimmerlands Kommune og Jutlander Bank. Desuden har byens borgere bidraget med en ny flagstang og fra menighedsrådet et nyt flag

-Vi har nu fået lavet et hus I Haubro til forhåbentlig fælles glæde og gavn for alle foreningerne. Det bliver et samlingssted for hele byen. Tak til alle dem der hjulpet og dem har der været mange af. Nogle har været her lidt, nogle har været her meget. Vi er taknemlig for al den hjælp der har været. Men jeg vil gerne sige en hel speciel tak til Knud Pedersen. Jeg er nabo til huset og jeg har i den grad kunne spotte hvor meget han har gået her. Og det er ikke så lidt, lød det videre fra René Binderup Nielsen, foran de ca. 40 borgere der var mødt frem til indvielsen.    


Stueetagen er totalt renoveret og det store fællesrum har plads til 60 personer. 

Huset Fritidsvirke består af tre etager. Spejderne har fået kælder og 1. sal stillet til rådighed, mens stueetagen er helt nyindrettet.      


Et helt nyt køkken er det også blevet til  

Den udgør nu stort rum, med nye vægge, nyt loft, et nyt fuldt udstyret køkken og en varmepumpe. Det eneste der ikke er nyt, er det oprindelige trægulv der er blevet afhøvlet og fremstår som nyt. Desuden er der nyindrettet to toiletter. Fællesrummet kan rumme 60 personer og kan bruges til alt fra bestyrelsesmøder til foredrag og sammenkomster.

-Huset får en stor betydning for foreningerne i byen. Hidtil er bestyrelsesmøder blevet holdt hjemme ved os hver især på skift. Ved større møder har vi ganske vist kunne låne os til lokaler på friskolen eller på ungdomsskolen, men det er nu noget andet at foreningerne har deres eget hus, fortæller René Binderup-Nielsen.

Han glæder sig også over at spejderkorpset forsat kan holde til i huset.       

Selvom beboerforeningen er nået langt med renoveringen af huset, så håber de også at 1. sal og kælder på et tidspunkt kan få en tur, men det der står først for, er en ny terrasse i forlængelse af udgangen fra fællesrummet.

-Den håber vi kan stå klar til næste forår, lyder det fra Knud Pedersen, der også gerne påtager sig at gå i front for at få løst den opgave sammen med andre frivillige Haubro borgere.    

I Haubro Sogn bor der 689 borgere, heraf er ca. halvdelen medlem af Haubro Sogns Beboerforening, der nu udover ”Fritidsvirke” - som byens samlingssted, også i generationer har stået for Sognefesten og andre aktiviteter og arrangementer, som borgerne gladeligt samles om.

e-max.it: your social media marketing partner