FARSØ: Om mindre end to uger, skulle Dronning Ingrid Hallerne have lagt rammer til forbrugermessen ”Bolig, Mad & Livsstil”. 

En inspirerende messe som alle udstillere og gæster under normale omstændigheder havde set meget frem til efter 18 års pause med forbrugermesse i Farsø.

Utryghed
Men ligesom meget andet, gør den nuværende Corona-situation det utrygt for mange at afholde og besøge den form for messe, selvom den fuldt lever op til alle krav og regler i denne tid. Derfor kommer pausen med forbrugermesse i Farsø nu til at vare et år yderligere. Den nye dato for messen bliver præcist om et år, nærmere bestemt den 4.-5. september 2021.

Bekymring blandt lokale udstillere
Bag beslutningen om udsættelse af messen står de tre arrangører Farsø Handelsstandsforening, Dronning Ingrid Hallerne og Messecenter Vesthimmerland, men beslutningen har de ikke taget alene.  

I fredags havde Farsø Handelsstandsforening med meget kort varsel indkaldt udstillere fra lokalområdet til et møde, hvor gennemførelse af messen skulle drøftes.

Bagrunden var, at mange lokale udstillere få dage inden mødet havde udvist bekymring for det fornuftige i at gennemføre messen. På mødet blev det gjort klart for alle, at det er lovligt og sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre messen.

Udstillere og gæster kan blive væk grundet covid frygt
-Udfordringen ved gennemførelse af messen handler derfor mere om bekymringen for, at der er både er udstillere og besøgende, som bliver væk p.g.a. COVID-19, siger Jørgen Højrup Jensen, formand for Farsø Handelsstandsforening.

-At gennemføre en messe, hvor vi kan stå i den situation, at op imod 10 - 15 stande vil stå tomme, fordi udstillerne ikke vil løbe risikoen for at påføre smitte på deres medarbejdere, bliver en dårlig oplevelse – både for de resterende udstillere og for de besøgende, siger Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland og fortsætter:

Hertil kommer, at besøgstallet vil være begrænset af at vi maksimal må have 500 besøgende i hallerne samtidigt og de enkelte udstillere vil være begrænset af hvor mange besøgende de må have på deres stande af gangen, ligesom der kan være en risiko for at mange gæster vil være tilbageholdende med at besøge messen, fordi man ikke vil udsætte sig selv for unødig smittefare.

Flertallet af lokale udstillere besluttede derfor, at man ønsker at udsætte messen til efteråret 2021, hvilket Dronning Ingrid Hallerne og Messecenter Vesthimmerland tog til efterretning.

Stor opbakning til at udstille på messen i 2021
Blandt de lokale udstillere, der i stor udstrækning deltog i handelsstandsforeningens møde fredag morgen, var der til gengæld fuld opbakning til at deltage på den nye dato i september 2021.

Dermed har de tre arrangører fået håndslag på en ligeså stor opbakning til at deltage på messen i 2021 – om ikke større, da flere interesserede udstillere i år ikke kunne deltage grundet stor aktivitet i deres forretning eller virksomhed grundet konfirmationsweekend i Farsø og andre opgaver i netop den weekend der var valgt.

-Vi tror derfor på, at vi kan gennemføre en spændende og varieret forbrugermesse, der også i 2021 vil være fyldt med stande i begge haller i Dronning Ingrid Hallerne, siger Brian Otte. Var messen blevet gennemført i år vil der have været 58 udstillere.

- Vi er rigtig kede af at vi med så kort varsel har besluttet at udsætte messen. Vi har til gengæld allerede sat en ny dato til næste år, og ser derfor allerede nu frem til en spændende messe i Farsø med mange besøgende. Med de mange forberedelser som udstillerne allerede havde gjort frem til den planlagte messe i år, ved vi den bliver rigtig god, så man kan godt glæde sig, siger Brian Otte.

e-max.it: your social media marketing partner