Outline skaber arbejdspladser i en svær tid

FARSØ: Mens flere virksomheder afskediger ansatte som følge af coronakrisen, ser tingene anderledes ud hos vinduesproducenten Outline i Farsø. 

Her er aktiviteten forsat høj, og det betyder ikke alene, at virksomheden har ansat 25 mand, men også lanceret en seniorordning, der skal bidrage til at holde på virksomhedens ældre medarbejdere.

Corona satte nyansættelser standby
Hos Outline Vinduer satte man, ligesom så mange andre virksomheder, ansættelserne på standby, da coronavirussen for alvor brød ud, og Danmark lukkede ned. Men efter flere måneder med fortsat travlhed i produktionen har man hos vinduesproducenten med stor glæde kunnet konstatere, at der trods corona har været behov for de nye hænder, og i løbet af de seneste måneder har virksomheden således ansat knap 25 nye medarbejdere.

Alligevel 25 nyansættelser
– I vinduesbranchen ansætter man typisk om foråret, men da coronavirussen udbrød, havde vi ikke turdet håbet på, at det også gjorde sig gældende i år. Her tog vi heldigvis fejl. Som følge af travlhed er vi nu oppe på næsten 25 nye medarbejdere, og vi er fortsat i gang med at få de sidste aftaler i hus, så vores kapacitet kan følge efterspørgslen, fortæller Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen.

Seniorordning skal fastholde erfarne medarbejdere
Det er ikke kun nye medarbejdere, Outline har brug for. Også virksomhedens øvrige ansatte arbejder man i høj grad på at fastholde, og her er en stor del af indsatsen lige nu målrettet den ældre generation, da over 36 procent af de ansatte hos Outline er 50 år eller derover. Konkret har virksomheden introduceret medarbejderne for en helt ny seniorordning, der skal gøre arbejdspladsen attraktiv for dem, der nærmer sig folkepensionsalderen.

– Vi gør lige nu en stor indsats for at sikre os, at vi har den arbejdskraft til rådighed, vi har brug for. Og her er det langt fra tilstrækkeligt med de friske nye kræfter. Vi har også brug for at fastholde vores medarbejdere med mange års viden og erfaring længere, da de kan være rigtig svære at erstatte, forklarer Jens Sørensen og fortsætter:

– Derfor har vi nu sat vores tilbud til vores seniorer i struktur ved at lave en aktiv seniorpolitik, som vores medarbejdere kan forholde sig til. På den måde gør vi en masse for at holde på vores folk samtidig med, at vi får en god sammensætning af unge som ældre, der kan supplere hinanden godt og sikre et godt mix af kompetencer både nu og fremadrettet. 

Ordningen fastholder Jan Ole Nielsen i jobbet
En af de medarbejdere, der allerede har takket ja til Outlines nye seniorpolitik, er 63-årige Jan Ole Nielsen, der igennem 12 år har arbejdet hos Outline. Han fik i 2017 en blodprop i hjertet, der gør, at han i dag skal tage den mere med ro og i stedet for at opsige sin stilling, er det nu muligt for ham at tilpasse sin arbejdstid efter egne fysiske begrænsninger.

– Der er ingen tvivl om, at hvis jeg ikke var kommet på en seniorordning, så ville det kun være et spørgsmål om tid, før jeg ikke kunne arbejde hos Outline længere. Men nu er jeg kommet på nedsat tid, mens vi samtidig har en aftale om, at vi evaluerer ordningen løbende med mulighed for yderligere tilpasninger. Og det giver mig en vigtig tryghed og sikkerhed i jobbet, fortæller Jan Ole Nielsen, der arbejder på natholdet i produktionen, og som samtidig er tillidsrepræsentant for flere af virksomhedens medarbejdere.

Netop en person som Jan Ole Nielsen er ifølge direktør Jens Sørensen et godt eksempel på en medarbejder, der har opbygget en erfaring gennem mange år, som Outline gerne vil fastholde i virksomheden så lang tid som muligt:

– Det er ikke altid lige let at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, og derfor er det også vigtigt, at en stor del af vores indsats ligger i at beholde nogle af de dygtige medarbejdere, vi allerede her. Og her er seniorordningen og Jan Ole et godt eksempel på, hvordan vi er lykkedes med det, slutter Jens Sørensen.

Konkret betyder aftalen for Jan Ole Nielsen, at han blandt andet er gået ned i tid, men fortsat får den samme månedlige løn. Her bliver en del af hans pensionspenge nemlig i stedet indbetalt til en helligdagskonto, som sikrer, at han kan holde fri efter behov, og at han således kan blive længere på arbejdsmarkedet.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: